Poczchivas Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Witam. Zakupiłem kolejną replikę po nieuanym pierwszm wyborze jakim był Scorpion R2C od WELL'a. Tym razem padło na MP5 od firmy Galaxy. Jest wygodna i lekka, dla mnie w sam raz. Będzie używana głównie do lasu i czasem do CQB. Wiem, że to typowy CQB ze względu na 315 FPS i na swoje gabaryty, jednak dla mnie jest ona po prostu wygodniejsza od innych replik. I teraz pytanie...Chciałbym wyciągnąć z niej chociaż 380-400 FPS. Czy standardowa sprężyna M125 z firmy SHS będzie pasowała do tej repliki ? Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 Powinna się zmieścić ale silnik i zębatki do wymiany. Silnik w tej replice jest bardzo słaby. Polecam silnik na neodymach z niebieska dupka. Quote Link to post Share on other sites
Poczchivas Posted April 22, 2016 Author Report Share Posted April 22, 2016 Chodzi Ci o silnik Tornado F2 High Speed (średni) ? Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 A nie lepiej po prostu było kupić replikę, która już w stocku ma 380-400fps? Bo licząc nowe galaxy + wspomniane wyżej zębatki i silnik to już praktycznie cena giet JG i kałachów boyi... Quote Link to post Share on other sites
Poczchivas Posted April 22, 2016 Author Report Share Posted April 22, 2016 Ale ja tutaj nie napisałem, żebyście mi polecali repliki innego rodzaju. Kupiłem śwadomie taka, jaka mi odpowiadała. Teraz po prostu chcę ją lekko podrasować, a to ile ja w to wsadzę to już moja sprawa. Potrzebuję tylko rady jaką tą spreżynę tam wsadzić i jaki silnik bo się na tym nie znam i o taka poradę proszę. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 22, 2016 Report Share Posted April 22, 2016 (edited) Długi, neodym, high torque. Sprężyna Sp110, o ile jest to w miarę szczelne. Kupiłeś plastikową a-tuningowalną replikę, było brać 041K, koszty byłyby mniejsze. Edited April 22, 2016 by Emcet Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts