mowe22 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Witam Przeszukuję dziś forum szukając paru cennych informacji, i zastanawiam się teraz nad wyborem głowicy tłoka Znalazłem parę tematów na temat głowic BU, ale o tych o zwyczajnej średnicy jest bardzo mało. Jaka jest, według was, obecnie najlepsza dostępna na rynku głowica? Jak ze szczelnością i wytrzymałością? Co sądzicie o szeroko dostępnych produktach firmy AMC, oraz o wyrobach tego pokroju? http://gunfire.pl/product-pol-1152206794-Aluminiowa-lozyskowana-glowica-tloka-podwojnie-uszczelniona.html Czy dodatkowe uszczelnienie nie stwarza dodatkowego oporu, szczególnie przy słabszych sprężynach? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Najlepsza jest taka, która jest wytrzymała i szczelna. Nie podałeś informacji w jakim zestawie ma pracować, co ma znosić. Ciężko Ci coś polecić. ACMy sobie odpuść. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 http://gunfire.pl/product-pol-1152208775-Podwojnie-doszczelniona-glowica-Twin-Turbo-System.html Prosz. Moim zdaniem jest za droga. Jeżeli Ci się nie spieszy to najdalej po wakacjach będzie dostępna podobna a może nawet jeszcze lepsza głowica około 40% taniej. Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 (edited) Głowica ma pracować w cylindrze typ 2 id jg, że sprężyna m90 Całość pod mega ROF będzie I właśnie z powodu zastosowania słabej sprężyny zależy mi na jak najlepszej szczelności Edited April 25, 2016 by mowe22 Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Jak chcesz MEGA ROF to żadnej aluminiowej bo będzie za ciężka. Kup Ultimate POM i będziesz miał głowicę na wieki. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Cała zabawa ze szczelnością i tak rozgrywa się o dobranie uszczelki za 5 groszy xD Quote Link to post Share on other sites
mowe22 Posted April 25, 2016 Author Report Share Posted April 25, 2016 40 :v Ale chodzi o jakość wykonania głowicy Niektóre są tak spartaczone, że nawet przy dobrej uszczelce jest problem ze szczelnościa Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Kup Ultimate POM i będziesz miał głowicę na wieki. Dokładnie :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Ultimate/Lonex, LayLax, Modify, jest w czym wybierać ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Wystrzegać się tylko głowicy pom od g&g. Ze swoją miałem same problemy. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted May 22, 2016 Report Share Posted May 22, 2016 Wystrzegać się tylko głowicy pom od g&g. Ze swoją miałem same problemy. A moja przemieliła już 10k na M130 i 12k na M140 przy rofie 18-19RPS i ma się dobrze. Może więc kwestia sztuki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts