Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Początek w ASG (z tarczą potem coś dalej)

Recommended Posts

Witam,

Może na wstępie się przedstawię, mam na imię Patryk, mam 22 lata i pochodzę z pomorskiego. Od jakiegoś dłuższego czasu rozmyślam nad aktywną formą spędzania wolnego czasu właśnie w ASG, człowiek wreszcie coś musi ze sobą zrobić. Dlaczego ASG? Głównie ze względów wydolnościowych i "wizualnych", po prostu podoba mi się to, chociaż nie bawiłem się w to nigdy na poważnie.

Najpierw ze względów czysto finansowych i rozrywkowo zapoznawczych chciałbym zakupić sobie tarczę żelową (np. taka: https://www.militaria.pl/crosman/tarcza_zelowa_asg_crosman_sagbt_p3342.xml lub podobną) i jakąś replikę pistoletu. Ma być to dla mnie wstęp do całej zabawy a i przy okazji dobra zabawa ze znajomymi. Ogólnie co na początek muszę mieć żeby dobrze zacząć zabawę to wiem mniej więcej dlatego czysto finansowo wstrzymuję się z tym jeszcze.

Pytanie jaką replikę byście polecili do tarczy żeby potem się nie zmarnowała i miała zastosowanie w późniejszym czasie? Chyba że bez sensu tak kombinować i żeby się z tym zapoznać kupić coś taniego, sprawdzonego żeby strzelało do tarczy tylko?

Będę wdzięczny za jakąś radę.

Jeżeli masz zamiar kupić tarczę ze względów finansowych to mam tańszy pomysł. Karton. Dostępny za darmo w osiedlowych spożywczakach. Wystarczy gdzieś zamocować i będzie łapał kulki (choć czasem się odbiją). Flamastrem możesz narysować cele, tarcze czy co tam zechcesz.

Jeżeli chcesz najpierw postrzelać do tarczy to polecałbym jakiś pistolet elektryczny Cymy - później będzie dobry jako replika boczna. Ew. shotgun AGM. Nadaje się do strzelania do tarczy, a i na zwykłe strzelanki się nada. Co prawda pod względem siły ognia będziesz miał gorzej niż gość z elektrykiem, ale przy odpowiedniej taktyce będziesz mógł powalczyć bez wydawania dodatkowej kasy na kolejną replikę.

Jak nie masz kasy, to albo strzelba od AGM'a, albo MP5 od Galaxy - zależnie od tego jak bardzo jej nie masz.

Z obu da się postrzelać do puszek, a i pograć nimi też można całkiem przyjemnie.

Ale wiesz, mając strzelbę i kulki (co i tak musisz kupić, chcąc strzelać do tarczy) wystarczy dokupić okulary i już można grać... Może nie będziesz najskuteczniejszy w okolicy, ale grać się da.

Te tandetne tarcze nie wyłapują kulek z normalnych replik, jedynie bazarowy crap strzela na tyle słabo, żeby coś się przykleiło. Kartonowe pudło ze starą koszulką, lub dresem w środku, sprawdzi się dużo lepiej.

Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa

Co do tarczy to był luźny pomysł bardziej rozrywkowy, wiadomo że dla siebie mogę zrobić tarczę z czegokolwiek, a tarcza to tylko ze względu że ze znajomymi często lubimy grać w darta.

Panowie co do repliki:

https://www.militaria.pl/agm/strzelba_asg_mp003a_mp003a_p65652.xml

czy tą wersję krótszą:

https://www.militaria.pl/agm/strzelba_asg_mp003_mp003_p65651.xml

Ogólnie cena bardzo przyjemna, chciałem się właśnie zmieścić tak do 100-120zł. Ogólnie myślałem o samym pistolecie bo bardziej poręczny ale zdam się w 100% na Was bo wiem że jak bym sam wybrał to szybciej bym żałował niż był zadowolony.

Co do tarczy to był luźny pomysł bardziej rozrywkowy, wiadomo że dla siebie mogę zrobić tarczę z czegokolwiek, a tarcza to tylko ze względu że ze znajomymi często lubimy grać w darta.

Panowie co do repliki:

https://www.militari...003a_p65652.xml

czy tą wersję krótszą:

https://www.militari...p003_p65651.xml

Ogólnie cena bardzo przyjemna, chciałem się właśnie zmieścić tak do 100-120zł. Ogólnie myślałem o samym pistolecie bo bardziej poręczny ale zdam się w 100% na Was bo wiem że jak bym sam wybrał to szybciej bym żałował niż był zadowolony.

Krótsza i dłuższa różnią się tylko kolbą/jej brakiem, wewnątrz są identyczne. Do 200 zł lepszych replik niż AGM 003 nie znajdziesz.

Przejrzyj tylko sklepy, gdyż z racji ich niskiej ceny w jednym kosztują np. 60 zł, w innym 90 zł. Niby tylko 3 dyszki, ale to już ponad połowa kosztu dobrej paki kulek.

Więc zdecyduje się na AGM w takim razie. Zakup chyba w militaria ze względu na to że mam go praktycznie pod domem, a na internecie nawet jak znajdę ciut taniej widziałem najtaniej za 66zł + KW to wyjdzie nawet drożej niż na miejscu. Tylko nie wiem czy w militaria przez przypadek nie mają tylko 1 magazynku ;(