ugesu12 Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 (edited) Witam. Dopiero zaczynam swoją przygodę w asg i nie znam się na replikach. Spodobały mi się m4 od spartac srt-05 i srt-03 ale nie wiem czy to dobry wybór,proszę doradzicie coś do 500zł-550zł max. Edited April 30, 2016 by ugesu12 Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 (edited) Wszelkie spartac'i to nie opłacalne inwestycje, zwłaszcza M4. Jak upierasz się na M4 to najtaniej Specna Arms która też jako tako nie powala na kolana. A do 550zł masz serię Rk od boyi - bardzo estetycznie wykonane kałaszki, wewnętrznie też niczego sobie. Nie zapomnij o kupieniu atestowanej ochrony oczu, wszak oczy nie odrastają. Edited April 30, 2016 by Barsad Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 30, 2016 Report Share Posted April 30, 2016 W tej cenie - RK od Boyi, G36 od JG, P90 od Cymy, niewiele drożej - UAR Quote Link to post Share on other sites
ugesu12 Posted May 1, 2016 Author Report Share Posted May 1, 2016 (edited) Dzięki za doradzenie. Na taiwangun znalazłem rk-01w,rk-10,rk-02 i rk-05 i teraz nie wiem który lepszy Edited May 1, 2016 by ugesu12 Quote Link to post Share on other sites
Barsad Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Wybierz tego który ci się bardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Wybierz co Ci się podoba. Najlepiej wcześniej przymierz się do tego typu repliki, którą chcesz kupić. Nie mówię, że jeśli wybierzesz repliką AK-104 to musisz szukać koniecznie takiego samego, ale coś generalnie podobnego. Quote Link to post Share on other sites
ugesu12 Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 mogą być te gogle ?? http://www.taiwangun.com/gogle-okulary/gogle-taktyczne-typ-desert-locust-coyote-acm?from=listing&campaign-id=14 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 *Nie nadają się o ochrony, jedynie jako deko na hełm. Quote Link to post Share on other sites
ugesu12 Posted May 2, 2016 Author Report Share Posted May 2, 2016 a jakie gogle polecasz ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 2, 2016 Report Share Posted May 2, 2016 Uvex, Bolle, ESS, Remington, Wiley X Quote Link to post Share on other sites
ugesu12 Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 a jeszcze odnośnie repliki dwa pytania: czy na rk-10 da się wymienić chwyt na jakiś z szynami ris ? rk-10 nadaje się do cqb? Quote Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Chwyt da się wymienić. Bez zmiany sprężyny na słabszą nie brałbym RK-10 do CQB bo zostaniesz ekskomunikowany. Kiedyś graliśmy w pobliżu niewielkiego budynku nie patrząc na fps, kończyło się tak że każdy miał dziurki na nogach, pod uchem, na rękach. Warto dodać że trochę bolało. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Zależy gdzie (Kuba by Cie zjadł za takie stwierdzenie). Są takie miejsca w Polsce, gdzie nie ma limitu fps w CQB. Oczywiście wiąże się to z ryzykiem ran, ale organizatorzy wychodzą z założenia, że chcącemu nie dzieje się krzywda. Tak więc należałoby się najpierw zapoznać z lokalnym środowiskiem. Quote Link to post Share on other sites
ugesu12 Posted May 4, 2016 Author Report Share Posted May 4, 2016 czyli do cqb dokupić słabszą sprężynę i powinni mnie wpuścić wszędzie. to dzięki wszystkim za doradzenie/odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
PrOdEuX Posted May 4, 2016 Report Share Posted May 4, 2016 Dokupić, dokupić, ale wymienić! :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts