Adix7858 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Witajcie. Znalazłem kilka interesujących mnie snajperek. Pytanie do was: Która z nich będzie najlepsza pod względem cena/jakość? 1.https://www.militaria.pl/well/karabin_snajperski_mb03d_mb03d_ctn_4_pcs_g_p26693.xml?cat=837 2.https://www.militaria.pl/cybergun/karabin_snajperski_asg_swiss_arms_black_eagle_m6_280726_p63906.xml?cat=837 3.http://gunfire.pl/product-pol-1152189571-MB-02F-Wood-Well-.html Link to post Share on other sites
hindus Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Ile to już lat jak taki temat powraca ;) http://wmasg.pl/board/topic/36615-tania-snajperka/ Link to post Share on other sites
Polishman213 Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Wybierałbym raczej między wellami, vsr i SR. Wybierz to co ci się najbardziej podoba zewnętrznie, i tak jeśli się uprzesz być "snajperem" wywalisz wszystkie części wewnętrzne i wydasz co najmniej 1000zł. Żeby dodać ci otuchy podam ci 3 przykłady: 1) Patryk, kupił vsr, lufę pdi, super hiper komorę, sprężynę, tłoki cylindry i resztę, wydał coś koło 2000zł, odechciało mu się leżeć w miejscu i sprzedał ze stratą. 2) Konrad, kupił SWD z A&K, wymienił lufę na madbulla i komorę na PPS, kopię PSO, nie chce mu się z tym latać, próbuje sprzedać od pół roku. 3) Sebastian, kupił używaną stuningowaną SR, jest zadowolony, nikt nigdy nie wie skąd strzela. Link to post Share on other sites
mareq Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Snajperstwo to ciężka w uprawie roślina. Zawsze na wiosnę kiełkuje pełno snajperów. Jednak owoce daje może kilka procent z nich a reszta więdnie następuje wysyp niewyrośniętych snajperem na olx i Allegro... Link to post Share on other sites
Hype Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 To samo, co kolega wyżej. Przemyśl kilka razy, czy snajperka, to jest to, czego chcesz. Były już tematy, które opisywały "ciężkie życie snipera". Przede wszystkim musisz wziąć to pod uwagę, że nie będziesz leżał, jak w filmie z bronią w łapie i dziesiątki wrogów padną ofiarą Twojego strzału. Przez cały mecz możesz ściągnąć kilku, ale - teraz zacytuję kolegę z forum "Cała akcja toczy się wśród szturmowców". Często też będzie się to kończyło tak, że nikogo nie wyciągniesz i usłyszysz, że koniec gry. Co do tematu, ja wybrałbym tą : https://www.militaria.pl/cybergun/karabin_snajperski_asg_swiss_arms_black_eagle_m6_280726_p63906.xml?cat=837 Nie ufam "drewnopodobnym materiałom", ale ta snajperka jak na moje i tak powinna pójść pod tuning. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) To samo, co kolega wyżej. Przemyśl kilka razy, czy snajperka, to jest to, czego chcesz. Były już tematy, które opisywały "ciężkie życie snipera". Przede wszystkim musisz wziąć to pod uwagę, że nie będziesz leżał, jak w filmie z bronią w łapie i dziesiątki wrogów padną ofiarą Twojego strzału. Przez cały mecz możesz ściągnąć kilku, ale - teraz zacytuję kolegę z forum "Cała akcja toczy się wśród szturmowców". Często też będzie się to kończyło tak, że nikogo nie wyciągniesz i usłyszysz, że koniec gry. Co do tematu, ja wybrałbym tą : https://www.militari...906.xml?cat=837 Nie ufam "drewnopodobnym materiałom", ale ta snajperka jak na moje i tak powinna pójść pod tuning. Wybrałeś największego gniota z tego co podał kolega. To był dobry sprzęt 9 lat temu. Bo AEG miały 270-90fps (CM027 i CM028). Ile się z tym nabiegałem... :icon_biggrin:. Każdy strzał się liczył, bo miękkie seary dawały radę przez 4-7k kulek. Potem replika przestawała działać. "Snajper" w większości gier asg nabiega się więcej niż przeciętny użytkownik repliki szturmowej - niestety. Nawet nie wiesz jakie są kłótnie gdy przy podziale 14 osób na 2 grupy, w jednej jest 2x snajper + 3 x szturm... a w drugiej cała reszta. Snajper to zupełnie inna rola niż szturm/wsparcie... ale najpierw trzeba mieć replikę... a to koszt minimalny 1400zł (bez lunety). Co innego gdy ktoś ma skorupę do snajperki. Wtedy to zupełnie inna gra. Bo ma osiągi stockowego AEG przy ograniczeniach springa. Co do odpowiedzi - replika 1 będzie najlepsza. Osiągi stockowej cymy. Edited May 3, 2016 by mikadorus Link to post Share on other sites
Hype Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Wybrałeś największego gniota z tego co podał kolega. To był dobry sprzęt 9 lat temu. Bo AEG miały 270-90fps (CM027 i CM028). Ile się z tym nabiegałem... :icon_biggrin:. Każdy strzał się liczył, bo miękkie seary dawały radę przez 4-7k kulek. Potem replika przestawała działać. "Snajper" w większości gier asg nabiega się więcej niż przeciętny użytkownik repliki szturmowej - niestety. Nawet nie wiesz jakie są kłótnie gdy przy podziale 14 osób na 2 grupy, w jednej jest 2x snajper + 3 x szturm... a w drugiej cała reszta. Snajper to zupełnie inna rola niż szturm/wsparcie... ale najpierw trzeba mieć replikę... a to koszt minimalny 1400zł (bez lunety). Co innego gdy ktoś ma skorupę do snajperki. Wtedy to zupełnie inna gra. Bo ma osiągi stockowego AEG przy ograniczeniach springa. Co do odpowiedzi - replika 1 będzie najlepsza. Osiągi stockowej cymy. Jak napisałem, mój wybór opierał się głównie na body. Moim skromnym zdaniem te drewnopodobne materiały nie są godne zaufania, ja bym wolał kupić sobie tą, co podałem i tak, jak napisałem - zrobić jakiś tuning. Może dłużej wytrzyma :P Do autora : Co do tego, co napisał wyżej kolega - Snajper to zupełnie inna rola niż szturm/wsparcie... ale najpierw trzeba mieć replikę... a to koszt minimalny 1400zł (bez lunety). Niestety, ale to prawda, jeśli chcesz mieć coś dobrego. :D Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Taaak, na pewno zrobisz tuning w replice, do której nie pasują żadne części. :hahaha: Link to post Share on other sites
mareq Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Te drewnopodobne materiały to ten sam plastik tylko z dodatkową wierzchnią warstwą. Link to post Share on other sites
Hype Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Taaak, na pewno zrobisz tuning w replice, do której nie pasują żadne części. :hahaha: Zawsze można coś zrobić, wystarczy chcieć i poszukać. Czego oczekiwać od snajperki za ~400zł? :icon_eek: Te drewnopodobne materiały to ten sam plastik tylko z dodatkową wierzchnią warstwą. Tak czy owak ja bym nie brał, albo wstrzymał się i dozbierał :icon_evil: Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Zawsze można coś zrobić, wystarczy chcieć i poszukać. Czego oczekiwać od snajperki za ~400zł? :icon_eek: Tak czy owak ja bym nie brał, albo wstrzymał się i dozbierał :icon_evil: Niestety się nie da. Cylinder nierozbieralny, bebechy niestandardowe itp. Wiem, sam z tym biegałem... ale za tamtych czasów to było to COŚ. Mb03, to dostateczna baza pod snajperkę, bo dobra to za duże słowa. Dobry to jest bar-10. Wyżej to VSR. Link to post Share on other sites
SCRUBBY Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) Jak chcesz mieć coś dobrego, to 3k-4k zł trzeba wyłożyć. Jak tylko coś "niezłego" to body + 1,5k zł. Zobacz jak to u mnie wygląda w części dla początkujących. U mnie body to WELL MB03 ale muszę pomacać czyjeś Tokyo Marui, by mieć porównanie, czy rzeczywiście MB03 to lipa-body. Edited May 3, 2016 by SCRUBBY Link to post Share on other sites
mikadorus Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Jak chcesz mieć coś dobrego, to 3k-4k zł trzeba wyłożyć. Jak tylko coś "niezłego" to body + 1,5k zł. Zobacz jak to u mnie wygląda w części dla początkujących. U mnie body to WELL MB03 ale muszę pomacać czyjeś Tokyo Marui, by mieć porównanie, czy rzeczywiście MB03 to lipa-body. Za 1400zł złożysz zestaw na z lufą PDI, bdb częściach wewnętrznych i celnością na poziomie 96'tki maruzena z zestawem full PDI... nie mówię o szajsie z Czech. Jedyną bazą, na którą warto wydać pieniądze jest ... vsr10. Pozostałe to w większości uber rzadkie karabiny, które kupuje się dla wyglądu, a w drugiej kolejności dla osiągów. Maksymalne osiągi i celność uzyskamy w kwocie tuningu wynoszącej od 1000 do 1300zł dla dowolnej repliki snajperskiej. Ogranicza tutaj jedynie jakość kulek. 9 lat temu maruzen vs warrior - śmiech na sali. Jakość materiałów bardzo odstawała, jakość lufy zewnętrznej w wellu była straszna, podobnie jak reszty. Obecnie... sam bym brał MB08 zamiast maruzena. Nie wiem kto właduje te 3-4k w replikę... jakby był jakiś kosztorys części.... i uzasadnienie czemu akurat ta część. Idąc po opcji full PDI to wyjdzie ok. 2000-2300zł. Link to post Share on other sites
SCRUBBY Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Full PDI + body VSR to wlasnie 3-4k zl. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to post Share on other sites
marcin_d Posted May 5, 2016 Report Share Posted May 5, 2016 Tego już nie chcesz? http://allegro.pl/karabin-pistolet-snajperski-snajper-bron-asg-85cm-i5809884800.html Link to post Share on other sites
Recommended Posts