Kamaz76 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Witam, chciałbym zakupić replikę AKMS lub ewentualnieinnego kałaszka oprócz AKSU, jeśli za tę cene będzie lepszy od tych dwóch. Wszystko już mam, okulary itp. W grę wchodzą CM.48S lub RK-10S. Zależy mi aby to z zewnątrz wytrzymałe było oraz działo w stoku bez problemu. O tuningu nie myślę. Budżet to maks 900 zł. CM.48S ma podobno dobry gearbox ale ma w sobie mniej stali od RK-10S. Tylko nie wiem czy RK będzie pracować w stocku bez problemu. Wiadomo wymiana gumki to mus. RK jest też tańsze więc zawsze coś można wymienić. Jak Panowie sądzą? Quote Link to post Share on other sites
Jaqbek6 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 (edited) Między tymi replikami jest obecnie aż 150zł różnicy a łatwiej wymieniać bebechy niż części zewnętrzne więc mój głos pada na RK-10S :icon_wink: Edited May 10, 2016 by Jaqbek6 Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Dokładnie, RK będzie lepszym wyborem a różnice w cenie możesz przeznaczyć na części tuningowe które sklep zamontuje Ci za darmo. Nie jestem pewny co dokładnie jest tam do zmiany ale na 100% gumka i lufa. Quote Link to post Share on other sites
Kamaz76 Posted May 10, 2016 Author Report Share Posted May 10, 2016 Dziękuje bardzo za odpowiedź. Wybiorę RK, lecz najpierw przeczytam wątek o tej replice i zobaczę co wymienić. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jaqbek6 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Każdy Ci powie, że na początku warto wymienić gumkę... i tyle. Dodatkowe rzeczy ulepszysz w razie potrzeby, no i zawsze Lipo jest świetną inwestycją ;) Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 Równie dobrą inwestycją są niskooporowe kable i dobry konektor. Usunięcie bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted May 10, 2016 Report Share Posted May 10, 2016 W Boyi jeśli budżet pozwoli to bym wymienił silnik na Neodymowy, bo stockowy dość słaby jest. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 11, 2016 Report Share Posted May 11, 2016 Na start= boyi rk-10s. Do wymiany gumka, bateria, kable, dysza. Koszt razem to jakieś +/- 150 zł. Silnik jak masz za co zmień na cymowy, Osiągi podskoczą Ci musowo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts