ZłyDuch Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 (edited) Cześć, zamontowałem wczoraj w moim RK-02 od Boyi dyszę SHS 19.7mm, komorę hop siup od prowina, do tego używam czarnej systemy oraz lufy prometheusa 460mm. Gearbox przed ponownym zamontowaniem był sprawdzany i działa poprawnie. Przy takim ustawieniu kulki ewidentnie nie wchodzą pomiędzy dyszę a gumkę HU (która notabene cholernie ciężko wchodziła do komory HU, siedzi tak ciasno, że nawet teflon fix by się nie zmieścił). Spojrzałem od dołu i zauważyłem, że dysza wystaje przy maksymalnie docisniętej komorze do GB i to prawdopodobnie przez nią kulki nie wchodzą do komory i otrzymuję puste strzały. Co mam w takim razie zrobić - piłować, założyć opóźniacz? Spróbuję jeszcze coś podziałać na stockowej dyszy, chociaż ludzie raportowali, że na niej ewidentnie nie ma szczelności na lini dysza-komora. Dodatkowo, stockowy hi-cap w ogóle nie chce wejść do repliki. Przed zabiegiem tuningowania miałem już z nim problem, właził strasznie ciężko, ale właził. Obecnie w ogóle nie chce się zaczepić. Edited May 13, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
destructor Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Spojrzałem od dołu i zauważyłem, że dysza wystaje przy maksymalnie docisniętej komorze do GB i to prawdopodobnie przez nią kulki nie wchodzą do komory i otrzymuję puste strzały. a jesteś pewien, że dysza była wtedy maksymalnie schowana? poza tym, czy dysza ma taką samą długość jak stockowa? Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 (edited) a jesteś pewien, że dysza była wtedy maksymalnie schowana? poza tym, czy dysza ma taką samą długość jak stockowa? Wydaje mi się, że była na maksa schowana, sprawdzę to jeszcze raz jak wrócę z pracy. Stockowa ma podobno 19.7mm, SHS krótki do AK również. Są jakieś inne powody tego, że kulki nie wchodzą do komory? Mi w oczy rzuciło się tylko to, co opisałem wyżej, bo po włożeniu manualnym kulki do komory i odwróceniu karabinu do góry nogami nawet wtedy nie było strzału, czyli coś blokuje kulkę. Spróbuję jeszcze wymontować hopka oraz lufę i z ciekawości sprawdzić, czy kulki przechodzą przez gumkę HU. Edited May 13, 2016 by ZłyDuch Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 Oddaj giwerę jakiemuś ogarniętemu specowi. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 Oddaj giwerę jakiemuś ogarniętemu specowi. Chyba będę musiał. Chciałem uniknąć dodatkowych kosztów związanych z serwisem, no ale widocznie nie mam innego wyjścia. Quote Link to post Share on other sites
Chudyzzz Posted May 13, 2016 Report Share Posted May 13, 2016 (edited) zobacz jak masz nalozona dysze na popychacz u mnie dusza w ak 20.7 mm wychodzi w hu, i strzela jak marzenie podaje perfekt Edited May 13, 2016 by Chudyzzz Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 13, 2016 Author Report Share Posted May 13, 2016 Wyszło moje noobstwo serwisowe. Źle przymocowałem komorę za pierwszym razem. Teraz tak jak trzeba przykręciłem ją do przodu gearboxa, poprawiłem mocowanie gumki hop siup i generalnie wszystko skręciłem lepiej. Podałem kulkę manualnie od dołu i strzeliłem. Działa. Jak się batka naładuje, to dalsze testy. Mam niestety inny problem - stockowy magazynek hicap od boyi. Za cholerę nie pasuje. Czy ktoś miał z tym problem? Jeżeli tak, to może podać rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
DEDKILLER Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Ja także miałem problem ze stockowym magiem od boyi, moim rozwiązaniem było nakupienie midów. Quote Link to post Share on other sites
ZłyDuch Posted May 16, 2016 Author Report Share Posted May 16, 2016 Ja także miałem problem ze stockowym magiem od boyi, moim rozwiązaniem było nakupienie midów. Obecnie jest git, wystarczyło jedno pełne włożenie i element blokujący wejście magazynka do komory się wyrobił. Quote Link to post Share on other sites
drlecter Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Też mam ten problem. Za cholerę nie chce wejść. Sprawdzę po powrocie do domu na midach cymy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts