markin1357 Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Witam, Ostatnio bardzo zainteresowałem się Airsoftem i podjąłem decyzję o zakupie repliki. Jednak tu pojawił się pewien dylemat. Czytałem sporo o różnych replikach i producentach ale to niestety nie pomogło w decyzji. Mianowicie zastanawiam się nad zakupem Steyr Auga od GFC lub M4 od SA. Kałachy odpadają, pomimo tego, że chyba są najlepszym rozwiązaniem w moim przedziale cenowym ktory stanowi ok. 800 - 900 zł. Zależałoby mi na karabinku dość uniwersalnym. Nie ukrywam, że jestem wielkim fanem karabinku Steyra, chodź m4 też jest ok. Przepraszam administratorów za wszystkie błędy popełnione podczas dodawania tego tematu. Proszę o wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Oba pomysły są spoko. Jeśli wolisz AUGi, to je bierz. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
markin1357 Posted May 23, 2016 Author Report Share Posted May 23, 2016 Trochę zniesmaczyły mnie opinie innych osób na temat jakości plaskiów, stąd moje wątpliwości. A może znacie jakieś innie rekliki w tym przedziale, które byłyby dobrym rozwiązaniem? Quote Link to post Share on other sites
MrPro Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 (edited) Ja mam Auga A3 Proline od ASG za 900zł. Plastiki nie są wcale takie straszne, nawet ok powiedziałbym. Nie wiem jak u GFC. U mnie nawet selektora nie trzeba było piłować. Aczkolwiek musisz wiedzieć, że jedyne sensowne magazynki inne niż hi-cap to są tylko King Arms 45rd. Battle axe i inne tanie są lipne. Jest jeszcze P-mag na 170. Mam te od King Arms. Powiem, że podają świetnie. Siedzą sztywno. Czasem trzeba klepnąć od spodu po włożeniu. Problem jest taki, że są po 63zł i zostało ich 8 w Polsce. Jak myślisz o tuningu to lepszą komorę możesz tylko za granicą dostać. Moja właśnie leci z Londynu. Ja tam jestem zadowolony. A, i gumka na wstępie też do wymiany. Edited May 23, 2016 by MrPro Quote Link to post Share on other sites
witaltas Posted May 23, 2016 Report Share Posted May 23, 2016 Pamiętaj tylko, że niestandardowe repliki (predzej czy pozniej) to albo wiecej dlubania, albo dodatkowe koszty (tudzież jedno i drugie). Moim zdaniem, zwlaszcza z pierwszą replika, lepiej iść w utarte ślady. SA ma ten plus, że części sa ogólnodostępne i tanie. Sugerowałbym też żebyś dorwał kogoś z repliką w systemie bullpup - nie każdemu dobrze leżą te repliki. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Zależy jakie. Mi nie siedzi AUG, a UAR już tak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts