Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pomoc w decyzji o zakupie repliki.

Recommended Posts

Witam,

Ostatnio bardzo zainteresowałem się Airsoftem i podjąłem decyzję o zakupie repliki. Jednak tu pojawił się pewien dylemat. Czytałem sporo o różnych replikach i producentach ale to niestety nie pomogło w decyzji. Mianowicie zastanawiam się nad zakupem Steyr Auga od GFC lub M4 od SA. Kałachy odpadają, pomimo tego, że chyba są najlepszym rozwiązaniem w moim przedziale cenowym ktory stanowi ok. 800 - 900 zł. Zależałoby mi na karabinku dość uniwersalnym. Nie ukrywam, że jestem wielkim fanem karabinku Steyra, chodź m4 też jest ok.

Przepraszam administratorów za wszystkie błędy popełnione podczas dodawania tego tematu. Proszę o wyrozumiałość.

Ja mam Auga A3 Proline od ASG za 900zł. Plastiki nie są wcale takie straszne, nawet ok powiedziałbym. Nie wiem jak u GFC. U mnie nawet selektora nie trzeba było piłować. Aczkolwiek musisz wiedzieć, że jedyne sensowne magazynki inne niż hi-cap to są tylko King Arms 45rd. Battle axe i inne tanie są lipne. Jest jeszcze P-mag na 170. Mam te od King Arms. Powiem, że podają świetnie. Siedzą sztywno. Czasem trzeba klepnąć od spodu po włożeniu. Problem jest taki, że są po 63zł i zostało ich 8 w Polsce. Jak myślisz o tuningu to lepszą komorę możesz tylko za granicą dostać. Moja właśnie leci z Londynu. Ja tam jestem zadowolony. A, i gumka na wstępie też do wymiany.

Edited by MrPro

Pamiętaj tylko, że niestandardowe repliki (predzej czy pozniej) to albo wiecej dlubania, albo dodatkowe koszty (tudzież jedno i drugie).

Moim zdaniem, zwlaszcza z pierwszą replika, lepiej iść w utarte ślady. SA ma ten plus, że części sa ogólnodostępne i tanie.

Sugerowałbym też żebyś dorwał kogoś z repliką w systemie bullpup - nie każdemu dobrze leżą te repliki.