hervandal Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Nabyłem ostatnio replikę colta 1911 firmy ASG używany. Jedyny minus to jest nie działająca blokada zamka podejrzewam ze cos tam wleciało i blokuje ruch tego dzyndzla i mój pytanie brzmi czy da się jakos to rozebrać czy muszę z tym żyć. Bo zamek wiem jak rozebrać ale z dolnym korpusem nie mam pojęcia Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 A po co chcesz rozbierać korpus? Przecież dźwignię blokady zamka wyjmujesz przy zdejmowaniu zamka, a ponoć wiesz jak to robić. Skoro możesz wyjąć dźwignię, to obejrzyj, czy nie ma jakichś uszkodzeń, choć ja i tak obstawiałbym magazynek, tj. problem z popychaczem kulek, który nie podnosi dźwigni blokady zamka. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Blokadę zamka porusza dzyndzel wystający z magazynka, gdy nie ma w nim kulek. Nie ma to żadnej filozofii. Quote Link to post Share on other sites
hervandal Posted May 24, 2016 Author Report Share Posted May 24, 2016 (edited) Zle to napisałem chodzi o ta tylną. Do zabezpieczenia repliki a nie blokady zamka w tylnym położeniu Edited May 24, 2016 by hervandal Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Czyli bezpiecznik. To doprecyzuj jeszcze, o który chodzi, bo Colt ma dwa bezpieczniki... Jeśli chodzi o bezpiecznik „skrzydełkowy”, nie chwytowy, to pamiętaj, że działa on tylko wtedy, gdy kurek jest napięty. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted May 24, 2016 Report Share Posted May 24, 2016 Pietracha, tylko jeden z tych bezpieczników blokuje zamek ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts