Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, szukam niedrogich gogli i natrafiłem na taką ofertę: nowe gogle Revision za 109 zł. Nie chcę kupować w ciemno bo nie wiem, czy nie są to podróbki. Cena jest trochę podejrzana jak na takie gogle (chyba, że się mylę). Czy byłby ktoś w stanie określić model i cenę? Na zdjęciach widać jedynie, że to typ Desert Locust.

Link: http://olx.pl/oferta/gogle-balistyczne-revision-do-asg-i-paintball-CID767-IDfr3B5.html

Wyglądają na oryginały. Można było taki zestaw kupić swego czasu na armyworld za jakieś 125 złotych, teraz zostały im tylko używane. Prawdopodobnie demobil z armii holenderskiej, bo US Army nie dopuszcza tego żółtego wizjera (jest mniej wytrzymały).

Pewnie ktoś kupił te holenderskie i jednak nie są potrzebne.

Kupno gogli z demobilu to temat na dłuższą dyskusję - wiele osób twierdzi, że mogły być źle przechowywane (nawet jeśli nigdy nie były używane) i przez to wizjer jest mniej wytrzymały.

To Revision Desert Locust, nowe są na armyworld za 149zł z dwoma szybami. Złe przechowywanie demobilowych okularów to bajki dla dzieci. Poliwęglan to nie ryba, nie potrzebuje przechowywania w chłodni.

Edited by zielen

Gogle wytrzymują trafienie kalibrem .22LR. Są całkiem wygodne (ale nie ściągaj za mocno gumy), nie zniekształcają obrazu.

Co do parowania - moje są już dość styrane, fabrycznego antifoga na pewno nie mają, wywaliłem z nich gąbki. Smaruję zwykłym antifogiem w sprayu za 8 zeta kupionym u optyka i wydaje mi się, że mam dużo mniejszy problem z parowaniem niż inni gracze. Na pewno parują mniej niż okulary Uvex I-vo, które zaparowały mi po kilkunastu sekundach od założenia, ale okulary są nowe, więc nie psikałem tego swojego środka na nie.

Gdybym miał dziś kupić nowe gogle, na 99% wziąłbym jeszcze raz te same.

Jeśli to są oryginale Desert Locusty (a na takie w sumie wyglądają) a boisz się że leżakowały za długo i wizjerki są pfe to kup sobie nowe i wymień. Gogle nówki kosztują u dystrybutora jakieś 500 stówek z kawałkiem paczce Essential, czyli ubogiej :icon_wink:

A szybki masz tutaj:

http://ha3o.pl/okula...i-desert-locust

Edited by _Czarny_

Czy nie podróba to nikt Ci gwarancji nie da. Dawno temu na TG były bardzo dobre (w sensie trudne do odróżnienia, w wytrzymałość bym nie wierzył, choć widuję na strzelaniach ludzi w nowej serii tych podróbek, już bez logo) podróby z logo, papierami itp. Ale to było chyba z 7 lat temu. Raczej nikt nie trzymałby tak długo gogli w szafie.

Możesz go zapytać gdzie kupił.

Chodzi mi o to, że dawno temu TG sprzedawał podróby, które bardzo trudno było odróżnić od oryginałów (nowa seria nie ma logo Revision, więc od razu wiadomo). Kupując od kogoś na olx chciałbym się upewnić, że to nie jest jedna z nich. W demobilu brałbym bez obaw.

Jeśli nie jesteś w stanie potwierdzić oryginalności osłony oczu oraz jej certyfikatów to unikaj jak ognia. Tłumaczenie sprzedawcy jest co najmniej "podejrzane".

Lepiej nawet wydać kupę kasy a mieć pewność że nic ci się nie stanie :)

40 PLN więcej to nie kupa kasy. Zapytaj na Armyworld czy przewidują dostawę nowych holdenderskich, to będziesz miał zestaw z 3 szybkami na 125 zeta. A poza tym ten sklep jest taki, że zawsze jest coś ciekawego, więc złóż sobie większą paczkę, bo przesyłka i tak zawsze tyle samo :D

A może zamiast za 125 zł to kupić za 89zł? Albo Defendery za 60zł (sam mam taki zestaw i złego słowa o nim nie powiem, moja używka była chyba używana na zasadzie wpisania na stan i wypisania z niego), a jak boisz się o jakość szybek to dokładasz 25zł i masz szybki nówki.

Minusem Defenderów jest ich wielkość - są diabelnie szerokie i bez hełmu śmiesznie się w nich wygląda - i parowanie. W zamian pomieszczą okulary korekcyjne.