Pietia01 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 Witam niedawno zakupiłem bore up od shs i problem polega na tym ze glowica tloka jest zbyt mała do cylindra ,praktycznie zero szczelności,niezdziwilo by mnie to gdybym sam dobieral części ale byl to zestaw i to mnie dziwi ze na zestawie nie ma szczelności.Coś poradzicie? Jaką glowice tloka kupic zeby to mialo szczelnosc Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted June 13, 2016 Report Share Posted June 13, 2016 (edited) A nie czasem sam oring wystarczy? Podejdziesz do sklepu z uszczelkami, za parę groszy kupisz kilka i sobie coś dopasujesz. Nałożyłeś smar silikonowy do cylindra? Pytam bo kupiłem ten bore up i poza średnią szczelnością dyszy nic mu nie dolegało. A po zmianie dyszy na Protecha za 11zł szczelność strzykawka:) Edited June 13, 2016 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
Pietia01 Posted June 13, 2016 Author Report Share Posted June 13, 2016 Tak smar sylikonowy użyłem W zasadzie to tak jak mowisz zmiana oringu powinna wystarczyć. Jutro sie wybiore do hydraulicznego i spróbuje cos dobrac A ty kupiles tego borka z jednoczesciowym cylindrem (glowica zespolona z cylindrem)czy z wszystkim osobno? Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Kupiłem w wersji bez zespolenia;) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 16, 2016 Report Share Posted June 16, 2016 Jeszcze w agromie dostaniesz takie uszczelki od ręki, w 3 różnych brałem i nie było problemu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts