Emcet Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 FPS ma kluczowy wpływ na zasięg. Liczy się pęd kulki, a im większa prędkość, tym większy ten pęd. Zwykło się mówić, że fps nie mają znaczenia, bo większość ludzi strzela na chińskich rurach, bądź idiotycznych setach części. Wtedy niezależnie ile replika dmucha, to kulki lecą gdzie chcą, nie widać tego skupienia i ciężko wtedy mówić o poprawie skuteczności. Przy odpowiednio złożonej replice, podnoszenie FPS daje ciągłą poprawę, aż do okolic 700, gdzie kończy się amunicja o odpowiedniej masie (nie licząc ceramiki, ale mega droga zabawa). Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted June 24, 2016 Report Share Posted June 24, 2016 (edited) Najlepszym przykładem jest zasięg KWA 450fps w stosunku do Marui Next Gen Scar. Przyznaję że zasięg Scara jak na 330fps jest super, "magiczna komora itp itd", ale jednak dobrych 10-15 metrów mu brakuje do KWA. Druga sprawa to czas dotarcia kulki do celu na granicy zasięgu. W Marui na koniec kulki lecą wooolno gdzie z mojej KWA jeszcze śmigają, ma to znaczenie przy ruchomym celu oraz poczuciu trafienia. Trzecia sprawa to przebijalność przez zarośla i krzaki:) Ale to trzeba na własne oczy zobaczyć jak KWA 450fps kosi trawę i cienkie gałęzie:) Więc dla mnie argument o minimalnej różnicy w zasięgu w zależności od FPS nie przemawia. Bo mimo doskonałości zasięgu Scara w stosunku do fps i tak jest różnica. A co by było przy chińskiej replice 330fps można się domyślić:) Marui stock, moje KWA 450fps z flat hopem na gumce G&G + KM Head 363mm, kulki 0,28 G&G. Edited June 24, 2016 by Szycha201 Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Na zasięg ma również wpływ długość rury bo wtedy pęd kulki jest jeszcze większy. Zasięg rośnie wprost proporcjonalnie do FPS i tak jak Emcet pisał, przy około, nawet bym powiedział, 600/650 FPS zaczyna się problem w postaci braku dobrych, ciężkich kulek. Quote Link to post Share on other sites
Overek97 Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 postanowiłem wybrać G&P, tylko teraz pytanie jaka jest roznica miedzy modelem http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=78&sr=pa&p=4&id=3546 a tym http://www.asgshop.pl/produkt.php?cat=78&sr=pa&p=4&id=5313 nie chodzi mi o risy tylko o bebechy? czy sa te same? Czy sa jakies roznice w body? Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Wszystkie G&P mają te same gearboxy. Podane modele różnią się tylko zewnętrznie. Bierz tą, która się podoba wizualnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts