Q_Nick Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Witajcie. Jestem na forum pierwszy raz więc nie bijcie jeśli pisze w złym dziale :icon_biggrin: Chciałbym własnoręcznie wykonać replikę karabinu kar98k fabryki Mouser. Chciałbym wykonać go na podobieństwo repliki od Boyi. Chodzi głównie o brak pieniędzy na replikę, ale i po prostu na zajęcie na czas wakacji. Zamek jest jedyną częścią, która nie wiek jak jest wykonana, a zakup jej jest truche nie opłacalny, gdyż najtańszy jaki znalazłem to 226zł, a sama replika kosztuje nie całe 500. Czy jeśli posiada ktoś takową replikę, lub podobną byłby tak dobry i podał mi zdjęcia tego zamku i jego poszczególnych części? Od razu może zaznaczę, bo wiem że zaraz mogą pojawić sie opinie typu że nie wykonam tego zwykłymi narzędziami... Z dostępem do tego typu narzędzi nie będę miał żadnego problemu. Edited June 27, 2016 by Q_Nick Quote Link to post Share on other sites
Szajnatałn Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Nic nie wykonasz :). Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Q_Nick Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 Czemu tak twierdzisz? Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Pisze się Mauser. Quote Link to post Share on other sites
Q_Nick Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 sorry. literówka Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Popytaj na forum "jeden do jednego". Tam siedzą magicy od rzeźbienia replik. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Załóżmy że masz tokarke, frezarke itd. Masz jakiekolwiek pojęcie chociażby jak obsługiwać się poprawnie takimi urządzeniami? Jaki to ma mieć napęd? Z góry zakładam że praca zakończy się szybciej niż wymyśliłeś ten durny pomysł. Quote Link to post Share on other sites
Q_Nick Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 Ma to być projekt przy którym mój ojciec, który zawodowo pracuje na takich maszynach będzie mnie uczył obsługi ich, dlatego szukam zdjęć. Puki co posiadam podstawy obsługi tych urządzeń i teraz chce uczyć się szerszej obsługi tych urządzeń. Planowałem replikę o napędzie sprężynowym. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted July 1, 2016 Report Share Posted July 1, 2016 Mimo wszystko, repliki ASG są na tyle skomplikowanymi i precyzyjnymi urządzeniami, że trudno jest je wykonać nawet posiadając odpowiednie narzędzia. A żeby osiągnąć dobry efekt robiąc coś własnoręcznie, nieraz trzeba wyłożyć więcej, niż zapłaciłoby się za gotowy produkt. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts