Puloman Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 (edited) Witam. Leci odemnie pytanko. Ma ktoś pomysł jak powiększyć ramię dystansera bądź dystanser do flathopa? Otóż przy największym poziomie hopka nie dociska mi prawie wcale gumki, a co dopiero o podkręcaniu kulek... Testowane na 3 gumkach: modify, promyk niebieski i G&G zielona przerobiona. I 3 dystanserach. Promyk czarny i niebieski oraz modify. Cały zestaw: Komora prowin m4 gumki i dystansery te co podałem Lufa promyk 407mm 6.03 konwersja HP protech mk2 Ma ktoś jakiś pomysł jak zwiększyć docisk? Czy zestaw ramion retro armsa będzie banglać? http://www.airsoftar...p-up-M4M16/1844 Edited June 27, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Prowin czarny i niebieski oraz modify. Promyk chyba? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 A wsadzałeś drut do dystansera? U mnie ten sam problem w Prowinie na flacie. Dopiero po usztywnieniu dystansera Maple Leaf, pokazał się sutek. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 27, 2016 Author Report Share Posted June 27, 2016 @Wiciok poprawiłem. Właśnie promyk. Spróbuję @Emcet i dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 A wsadzałeś drut do dystansera? U mnie ten sam problem w Prowinie na flacie. Dopiero po usztywnieniu dystansera Maple Leaf, pokazał się sutek. A można wiedzieć jaki dokładnie był ten s(k)utek? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Taki jak być we flacie powinien :) Przecież nawet na wideło poradnikach, każą wkładać druty, bo inaczej jest lipa. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Pytam po prostu, ile to realnie dodaje zasięgu/celności względem zwykłego hopa. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Zależy jak się poskłada. Bardzo mało precyzyjnie, ale jednak taka jest najlepsza odpowiedź. Dobrze poskładany flat potrafi kupić te kilka - kilkanaście % zasięgu, w stosunku do prawidłowo poskładanego tradycyjnego hopka. Za to R hopy (nie mam, widziałem tylko efekty przed i po u znajomych) to moim zdaniem nietrafna inwestycja. Owszem, może i niesie nieco dalej i stabilniej, ale korzyść w stosunku do nakładu pracy i finansowych gdy nie robimy tego samemu, mają fatalne ratio. Dodano przez Tapatalk. Post zatwierdzony przez Europejską Komisję do Zatwierdzania Postów - podwydział Wojskowości i Ogrodnictwa Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 27, 2016 Report Share Posted June 27, 2016 Wiciok, zdradzę Ci mój przepis na dobrego flata w M4. Komora ProWin Zielona G&G po szlifie wzgórka i pręgi. Dystanser Maple Leaf czarny. Promyk 6.03. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts