Stanleyowsky Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Cześć, jestem właścicielem tego modelu cymki. W trakcie użytkowania złamał mi się korpus na wysokości kolby. Szukałem tej części, ale nie mogę wcale znaleźć. Próbowałem wymienić na body z innej cymy /bardzo podobna, tylko ze stałą kolbą/ ale niestety mocowanie kolby jest nie takie, a tą część dostałem samą od kumpla. Wiecie gdzie mogę to wymienić/dostać po taniości? W komisie niestety nie ma. Kolejna sprawa to bateria - jaką rekomendujecie do tej repliki? Aktualnie nie mam żadnej i zamierzam też dokupić. I czy przejściówki się sprawdzają? Przepraszam za rozwlekłość ale jestem zielonką totalną. Kupiłem replikę 4 lata temu i w zasadzie z powodu braku kasy przeleżała w szafie po kilku strzelankach i używałem jej tylko do pozoracji. PS. Byłbym wdzięczny gdybyście mi polecili jakiś dobry serwis w Warszawie Z góry dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Petro Rascalov Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 (edited) Z tego co pamiętam na Gunfire lub taiwangun były prowadnice z montażem do AK. Jeśli chodzi o baterie to zależy jak dużo się strzelasz i jak długie są to strzelanki?? Nie wiem jak stockowa 028 wytrzyma na lipo więc nalepiej NiCh nie wiem czy w tym typie baterii jest jakaś gorsxza lub lepsza firma bo ogolnie te baterie nie są za rewelacyjne. Moja kobieta ma CM 028 włożyłem do niej lipo 7,4 i chodzi ładnie z tym że w gb jest masa innych zamiennych. A co do serwisu to niestety nie pomogę bo z innych rejonów polszy jestem :icon_wink: http://gunfire.pl/pr...ik-typu-AK.html Aczkolwiek nie dam głowy uciąć czy to będzie pasować do body Jeszcze takie znalazłem http://www.taiwangun.com/kolby-i-dodatki-2/kolba-skladana-do-m4-m15-m16-z-adapterem-do-ak-cm?from=listing&campaign-id=14 Edited July 5, 2016 by Petro Rascalov Quote Link to post Share on other sites
Stanleyowsky Posted July 5, 2016 Author Report Share Posted July 5, 2016 Mam taką kolbę jak ta z Taiwana. Ją można zdjąć i jest ok. Problem tkwi właśnie w body, to ono jest połamane i to przez nie nie chce się trzymać. Nie mam jak teraz zrobić dokładnych zdjęć, ale tu poszła część od strony karabinka. Ogólnie wielkie dzięki za pomoc. :> Ktoś jeszcze może coś powiedzieć? :) Quote Link to post Share on other sites
Petro Rascalov Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Ja mam u siebie stałą kolbę wiem nie wiem o którą dokładnie część Ci chodzi u mnie jest taka metalowa wkładka na którą nasuwa się kolbę stałą u Ciebie może to trochę inaczej wyglądać musisz szukać takiego modelu jak ktoś będzie miał na części. A kolega też ma AK w sytemie TM (skręcana na śrubki) czy może ma system VFC (składana na kołkach podobnie jak palny odpowiednik)?? Może to być różnica przez którą nie pasuje. Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Nie licz na korpus CM028, w końcu i tak ci się połamie po 2,3 upadkach. Taki urok plastiku ;) Co do baterii to kup byle jaką li-po w wtykiem mała tamiya i do tego koniecznie ładowarkę mikroprocesorową. Nie można lipolców ładować zwykłą, to je zabija. Quote Link to post Share on other sites
Petro Rascalov Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 V4RCH1AK nie którym taki korpus odpowiada ze względu na wagę ;) ja dla mojej kobiety wyciągałem nawet metalowy stabilizator/obciążnik z osłony rury gazowej ;) a żeby dostać body metalowe w systemie TM to też nie lada wyczyn bo ja już chyba od 3 miesięcy szukam bo łapki u mojej się już trochę wyrobiły ;P LiPo z Małą Tamiyą??? chyba że chcemy przytwierdzić baterię do repliki na stałę lub strzelać tylko na semi ;) na lipo te wtczyczki się bardzo często topią tak więc lepiej kup z T connector i zmień tak samo wtyk w replice (nic trudnego dwa kable do lutowania) a na przejściówki nie licz działają ale każde łączenie to zawsze jakaś proctentowa utrata mocy plus znów się pojawia Tamiya więc zrezygnuj z tego typu rozwiązania ;) Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Największy prąd płynie przez kable i silnik podczas rozpoczynania pracy silnika, więc z tym semi only trochę się wygłupiłeś. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Wszystkie te posty to w większości bzdury. Typowe nie znam się, ale się wypowiem. Quote Link to post Share on other sites
Petro Rascalov Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 (edited) Wszystkie te posty to w większości bzdury. Typowe nie znam się, ale się wypowiem. Więc proszę bardzo Emcet wypowiedz się co jest z bzdurą według Ciebie?? Boże co za buractwo... oczernić kogoś to pierwsi wszyscy ale żeby poprawić lub doradzić to już nie. Nie jestem ekspertem ale nie uważam żeby któraś z moich wypowiedzi wprowadzała kogoś w błąd Największy prąd płynie przez kable i silnik podczas rozpoczynania pracy silnika, więc z tym semi only trochę się wygłupiłeś. Fakt może trochę źle to ująłem bardziej miałem na myśli oddawanie strzałów jak w sprężynie strzał i przerwa :icon_wink: Edited July 5, 2016 by Petro Rascalov Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts