Jonek1234 Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Witam Od pewnego czasu męczy mnie ta ciekawostka. Mianowicie posiadam M4 wraz z atrapą rury gazowej wykonanej z ZnAl.Jest ona połączona z muszką i zabezpieczona klinami. Dowiedziałem się że ta atrapa rury gazowej poprawia stabilność przodu repliki jak i samych risów w małym stopniu(lub dużym;są rózne opinie na ten temat) a także zapobiega samoczynnemu odkręcaniu się Oringa,więc np:jeśli zamontuję sobię kolimator(wiem mogę go zamontować na zwyżce) to muszka jest zbędnym elementem i chciałbym się jej pozbyć. Czy będzie to dobry pomysł? Miał ktoś podobne rozkminy?? Jak narazie mam tylko jedno rozwiązanie czyli przyciąć o połowę muszkę kątówką :P Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Zamiast muszki daj blok gazowy i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted July 15, 2016 Report Share Posted July 15, 2016 Zamiast muszki daj blok gazowy i po problemie. +1 Przykład 1 i przykład 2. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 16, 2016 Report Share Posted July 16, 2016 Rurke gazowa zawsze warto miec, to o nia zapiera sie sruba w ris i poprawia stabilnosc. Wsadz atrape bloku gazowego i po problemie. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 16, 2016 Report Share Posted July 16, 2016 Panie, kup Pan free floata, będziesz Pan zadowolony :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts