Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Miwo A-30 Osa vs. Currahee LPC  

8 members have voted

1. 1. Mając do wyboru kamizelkę Miwo A-30 Osa i kamizelkę Currahee LPC ver. 1 z bocznymi kieszeniami na płyty, co byś wybrał/a?

• Miwo A-30 Osa
      2
    • Currahee LPC ver. 1 + boczne kieszenie na płyty
      6

Recommended Posts

Witam. Nie mogę się zdecydować, a i tak muszę czekać do 15 sierpnia na odblokowanie Miwo Lubliniec, zatem może pomożecie w wyborze pomiędzy powyższymi kamizelkami.

Zestawienie przedstawia się nastepująco:

1. Miwo Osa, coyote, taśmy coyote, miejsce na 2x ESAPI i 2x ESBI, cena 540 zł + kw.

http://www.miwomilit...1570.KAMIZELKA-

vs.

2. Currahee LPC, coyote, taśmy coyote, miejsce na 2x ESAPi + kieszenie na 2x ESBI, cena 612 zł + kw.

http://www.currahee....i-plate-carrier

A może jeszcze coś innego w stylu JPC albo LBT6094? Tylko tak jak rozpatruję to, co jest do dostania, to słabo to widzę. Koszerne kamizelki od LBT, Crye, czy Tactical Tailor odpadają bo są za drogie. Inne MIWO jak np. Scarab jest za bardzo obudowany, no cena też wysoka. MIWO Praszka jak np. Orlik, Kruk i Kruk II odpadają z pewnych drobnych względów estetyczno-użytkowych. RedRiver JPC to (jak mi sie wydaje) praktycznie to samo co Currahee, a u Currahee mam tanie kieszenie na boczną balistykę. Flyye LT6094 czy ichni JPC tylko sprowadzane i słabo wychodzą cenowo bo $ drogi. Modi JPC to już niższa półka jakościowa. Condor MOPC za duży. A tak poza tym poza tym olewam chińskie, bo kiedy mogę to kupuję polskie wyroby.

Także jeśli ktoś coś ma ochote pomóc w wyborze i się wypowiedzieć, to z góry dziękuję :icon_smile:.

Edited by wredny_bo_trzeźwy

Ludzie sobie chwalą Bąbla, sam zamierzam u niego kupić kamizelkę, właśnie ze względu na jakość zbliżoną do MIWO za przystępną cenę ;)

http://forum.wmasg.pl/topic/107403-krawiec-bombel86-dawniej-bombelsars/page__st__40#entry2097991

Główne pytanie powinieneś sobie zadać do czego Ci kamizelka jest potrzebna, jeśli tylko do ASG to w zasadzie MIWO i CRH są za drogie na nasze potrzeby jeśli chodzi o kamizelki, ładownice itp :)

Miałem już trochę różnych tańszych i droższych chińskich kamizelek, jedną czy dwie już nawet zajechałem, teraz czas przyszedł na kamizelkę z wyższej półki i z zamierzeniem nie tylko do airsoftu ale i na wszelki wypadek do ewentualnego użytku cywilno-ewakuacyjnego. Dlatego wymagania co do kamzy mam sprecyzowane - ma być wykonana według specyfikacji wojskowej, ma mieć komplet kieszeni na wkłady/płyty i ma kosztować maksimum w okolicach 600 zł. A że wizualnie podobają mi się JPC i LBT6094, stąd powyższy wybór.

Dzieki za namiar do krawca, napiszę do niego i zobaczymy co dalej.

Pozdrawiam.

Edited by wredny_bo_trzeźwy

Też mam kilka chinoli, tragedia zazwyczaj, a ładownice to już w ogóle, ale cena była na tyle rozsądna że dałem się skusić ;)

Mam też, spodnie (przerabiane na moje życzenie), jedzie do mnie CS, kamizelkę, ładownice, pasy, cargo, hydropak, kabury od MIWO, tylko że Praszka a nie Lubliniec jak podlinkowałeś. Szyją naprawdę dobrze :)

Bąbel szyje na zamówienie i według twojego widzimisię, także pokażesz co ma być to będzie.

Tylko nie oczekuj że ci coś laserem wytnie ;)

Mam CRH (co prawda Arizonę, ale to dalej ta sama jakość), złego słowa nie powiem. Drobna wskazówka: Jeżeli się zdecydujesz na szycie u polecanego Bombla dokładnie określ co chcesz , szczególnie jeżeli chodzi o detale (taśmy, klamry).

Edited by tomazo1974