Ramboss Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 (edited) Witam! Mam aktualnie problem który nie potrafię rozwiązać od blisko 2 tygodni. Po zamontowaniu nowych bebechów, SR25 (z A&K nówka) zdarza się bardzo często strzelać tak jak chce przy akompaniamencie dźwięków różniących się od tych kiedy kulka jest wyrzucana normalnie. Wtedy albo kulka leci w dół, albo zachowuje się jak na max podkręconym hopie albo np leci totalnie w lewo. Najpierw posiadałem dyszę do CA25 z Pro-Tech lecz po rozmowie z serwisantem polecał mi ją zmienić, a dla diagnozy miałem posmarować dyszę smarem i sprawdzić jak kulki lecą (mówił także że może być krzywa głowica cylindra lecz nie wydaje się a po za tym to Systema...). Po nasmarowaniu kulki rzeczywiście dobrze leciały (gość twierdził że dysza pod wpływem nacisku sprężyny z magazynka odgina się). Niestety smar działał krótko więc wymieniłem na ogólnie zalecaną do SR25 dyszę z Deep Fire dla AUGa (mosiężną). Problem jak był tak jest i nie wiem co robić. Posiadam 2 mid capy z PJ z taiwana oraz jeden z zestawu hi-cap (który wcześniej zawsze działał). Problem powtarza się zarówno na LiPo 7,4 V jak i 11,1 V. Zmienione bebechy: - wyciszony zestaw głowicy tłoka i cylindra Systema, - tłok 19 zębów SHS, - zębatki SHS high speed do SR25, - dysza Deep Fire do AUGa (mosiężna), - SP140 Guarder, - komora z King's Arms, - gumka czarna Systema. Edited August 24, 2016 by Ramboss Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted August 24, 2016 Author Report Share Posted August 24, 2016 Kulek używałem także od różnych producentów. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted August 24, 2016 Report Share Posted August 24, 2016 Moim zdaniem, jest to lipnie poskładane, a replika raz łapie kompresje na cylindrze, a raz nie. Poskładaj jeszcze raz jak Bozia przykazała, sprawdź na stockowej dyszy, ew. oddaj komuś do poskładania Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted August 24, 2016 Author Report Share Posted August 24, 2016 Składałem już kilka replik i ta jedynie miała taki problem. Wszystko się powtarza nawet na stockowych częściach sprawdzę jeszcze komorę. Cóż brak poprawy, poskładanie komory na nowo nic nie dało. Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted August 26, 2016 Author Report Share Posted August 26, 2016 Nie działa na stockowych zębatkach. To co może być złe? dysza ok, komora ok, gł cyl i tłoka ok, zębatki ok. Wygląda to jak napisałeś wyżej że nie łapie konwersji (różne dźwięki) co 5/6 strzał... dysza rusza się za każdym razem normalnie. Przecież to nie wina SP140 co nie? Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted August 26, 2016 Author Report Share Posted August 26, 2016 Zmienienie gumki HU też nic nie daje Quote Link to post Share on other sites
dede Posted October 14, 2016 Report Share Posted October 14, 2016 Miałem kiedyś podobny problem, prowadnica dyszy była krzywa praktycznie na oko wyglądało proste ale dysza haczyła o komorę i czasem nie dochodziła do gumki hop up co za tym idzie nie zawsze uszczelniało układ. Najlepiej sprawdzić fps czy masz stabilne czy skacze. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Ja bym się skłaniał do wniosku kozaq'a - czasem najlepsze części jakoś nie potrafią się ze sobą zgrać. Raz tak miałem - jak nie składałem, było źle. Dopiero Lucek zrobił czary-mary i z 80 zrobiło się 515fps. A z części wymienił silnik i parę sprężynek... Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted October 17, 2016 Report Share Posted October 17, 2016 Otworzyłem wczoraj SR25 od GE. Zupełnie inna replika, problem natomiast był podobny: wahania FPS, kulki skręcały, raz leciały mocno do góry, raz w miarę OK na tym samym ustawieniu HU. Problem okazał się zbiorowy: Skośni nie oszczędzali sobie smaru (w sumie nie wiem, czy można to smarem nazwać. Jak gluty z nosa) i w cylindrze było go tak dużo, że zapchał przestrzelenie pomiędzy krawędziami głowicy a wyżłobieniem na oring, smar był nawet w dyszy. Do tego kazało się, że sama głowica tłoka jest uszkodzona fabrycznie (jakby ktoś nagryzł jej krawędź, ma uszczerbek). Po co to piszę? Powód jest prosty - jest zbyt wiele powodów dla których replika może tak świrować. Może lepiej oddaj to komuś do poskładania. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts