mikoma Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Mam problem jak w tytule. Wszystko na pierwszy rzut oka wygląda w porządku ale zębatki blokują się przy naciąganiu tłoka. Staja tak, że w miejscu plastikowej osłony widać ostatni ząb zębatki tłokowej. Testowałem już różne opcje. Układ popychacza dyszy działa samodzielnie idealnie. Zębatki zostały wypodkładkowane tak, że mają po 0.1-0.2 mm luzu i kręcą się swobodnie. Silnik prawidłowo dociska do zębatki silnikowej. Części jakie posiadam: -sprężyna m130 Guarder, -prowadnicą sprężyny Deepfire mosiężna, łożyskowana, -dysza uszczelniona Army (speshopowy SHS), - reszta Classica. Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted August 26, 2016 Author Report Share Posted August 26, 2016 Dodatkowo zauważyłem, że przy naciąganiu tłoka spada on z zębatki. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 No to tłok nie siedzi w swoich prowadnicach. Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted August 26, 2016 Author Report Share Posted August 26, 2016 Właśnie siedzi... i to jest ciekawe :) Quote Link to post Share on other sites
mikoma Posted August 29, 2016 Author Report Share Posted August 29, 2016 Sory za doublepost ale... replika działa. Pomogło porządne wypodkładkowanie Gb i LiPo 7.4. Po prostu okazało się, że potrzeba więcej siły do naciągnięcia po założeniu łożyskowanej głowicy. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Czyli oring do wymiany. Powinno chodzić gładziutko, kiedy rusza się powoli, a stawać dęba przy szybkim pchnięciu. Skoro stawia taki opór, że potrzeba mocniejszej baterii, to nie jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
ShadowPL Posted August 29, 2016 Report Share Posted August 29, 2016 Gdzieś było że partia Guardera sp 130 wymagała usunięcia łożyskowania z jednej strony bo sprężyny były za długie i tłok blokował się jak kolega wyżej napisał. Ale grunt że sobie poradził :) oby tak dalej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts