Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Żaden sylikon na pracujące części. Klei się, łapie syf i w ogóle się do tego nie nadaje.

Do smarowania elementów "ruchomych" (zębatki, tłok) stosujemy (i tutaj już w zależności od upodobań konkretnej osoby) smary litowe, teflonowe i kilka innych specyfików o których mowa była już na forum.

Z zewnątrz replika ma być sucha.

Jedyne co ma być nasmarowane to wnętrzne GB. W teorii wszystko nasmarujemy smarem S1, nawet uszczelki. A w praktyce to część osób woli do tych ostatnich rzadsze olejki.

Skoro jesteś z BDG to ja swój zestaw smarów skompletowałem na stacji na Grunwaldzkiej. Widziałem też, że są na rondzie grunwaldzkim i przy mechaniku na ul. nakielskiej/lisiej. Część stacji Orlen posiada te smary i jak nie trafisz w jednej to jedź do drugiej. Jedna puszka za kilka złotych starcza na długie dekady (przy zabawie w rozbieranie repliki na części pierwsze kilka razy w miesiącu).

Olejki silikonowe są dostępne na planu sześcioletniego w sklepie z bronią, mają też tam kulki. Ew. podbij do Tomka z bazy44, może coś tam będzie miał.

Edited by mikadorus