Kopek Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Witam Posiadam nowego glocka 17 od TM. Pistolet kupiłem w sklepie w Chinach. Na pierwszej akcji zauważyłem że strzela kiepsko i zamek nie cofa sie do końca. Dzisiaj po drugiej akcji zauważyłem zę nie cofa się jeszcze bardziej. Probowałem na gazie ABBEY i SMart GAS, próbowałem na innych magach i ciągle jest to samo. Czego może być to wina? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Jak ze smarowaniem? Czyściłeś go? Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Wysmarkało Ci smar z cylinderka i głowiczki. Quote Link to post Share on other sites
Kopek Posted September 4, 2016 Author Report Share Posted September 4, 2016 Powiem szczerze nie znam sie za bardzo na gaziakach, zamek wydaje się być bardzo suchy po zdemontowaniu jakim smarem nasmarowac i w których miejscach? Nie ddałem jeszcze ze zamek nie cofa sie ale tylko jak jest załadowany magazynek z kulkami Dodatkowo na pustym magu bez kulek po strzale jest takie jakby sykniecie Quote Link to post Share on other sites
Kopek Posted September 21, 2016 Author Report Share Posted September 21, 2016 Wyczyściłem i przesmarowałem replikę problem nadal występuje, jakieś sugestie? Czy wymiana zamka na cnc pomoże? Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Wymiana zamka nie ma sensu, podeślij do dexa znajdziesz go w dziale polecanych serwisantów, lub napisz mi pw to podam kontakt, niech obejrzy replikę i oceni co jest, ale zazwyczaj w TM nie ma czegoś takiego jak wada fabryczna wiec zapewne nie będzie to nic drogiego do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
ShadowPL Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Kopek Miałem podobnie z moim Glokiem od KJW, rozebrałem go na części pierwsze i wszystko na sam początek dokładnie powycierałem stary smar zabrudzenia itp., umyłem w zmywaczu do hamulców(szybko odparowuje) a na koniec przedmuchałem sprężonym powietrzem, każdą część bez gumki HU nasmarowałem sylikonem w sprayu dość obficie i poskładałem, Po takim zabiegu chodzi jak marzenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts