Moses Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 Regulując replikę zauważyłem że po 60 metrach stabilnego lotu kulki kulka idzie w górę. Regulacja hopupu nic nie pomaga, ustawienie jest optymalne, ruszenie w jakikolwiek sposób powoduje że kule opadają przed tym dystansem, albo znosi już wcześniej w górę. strzelane na kulach Madbull 0,28, bez preclufy, 435fpsow na wyjściu. Zastanawiam się jak ten problem rozwiązać cięższe kulki, czy może problem tkwi w zespole gumka/dystanser? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted September 6, 2016 Report Share Posted September 6, 2016 Firma lufy, gumki dystansera ? Typ dystansera ? Na lżejszych/cięższych kulkach też wariuje ? Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted September 7, 2016 Author Report Share Posted September 7, 2016 Firma lufy, gumki dystansera ? Typ dystansera ? Nie mam bladego pojęcia, replika z drugiej ręki ;) Na lżejszych/cięższych kulkach też wariuje ? Nie wiem, dopiero będę testował. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted September 7, 2016 Report Share Posted September 7, 2016 Albo idzie w górę albo jest optymalnie. Skoro idzie w górę to nie jest optymalnie. Jeśli zaś jest optymalnie- to nie idzie w górę. Nie na raz bo to się wyklucza :D. Najzwyczajniej nie możesz trafić z regulacją bo to "optymalne" ustawienie zawiera się w bardzo wąskim zakresie i wypada Ci albo za mało albo za dużo. Zmień dystanser na kapkę cieńszy/grubszy lub twardszy/miększy. Albo cierpliwie reguluj aż trafisz. Jesli kulka podkręcana jest powtarzalnie to nie widze powodu wymiany gumki HU (chyba, że są też inne, towarzyszące problemy). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts