TNTx2 Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Witam! Tym razem o komorze Airsoftpro do replik typu VSR. Komora ta, jak zapewne niektórzy wiedzą, jest zbudowana w głupi sposób, mianowicie brakuje jakiegokolwiek elementu który by podtrzymywał kulki w odpowiedni sposób, co objawiać się może np. Wypluciem całego magazynka w kierunku cylindra i tego typu historie. Wynalazł już ktoś jakiś patent na tą upierdliwą przypadłość? Wiadomo, lepiej kupić porządną i dużo bardziej dopracowaną komorę PDI, ale może istnieje szansa na ulepszenie tego czegoś ;) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Patencik jest taki, że można zrobić frez i dać oringa :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 W zasadzie to najlepiej zostawić stockową... chyba, że zniszczyłeś ten pancerny klocek metalu ;). Np. ta z bar-10 jest w moim mniemaniu lepsza od PDI. Starzy górale mawiają, że najlepsza komora na rynku to ta do VSR... przebija chyba wszystko od AEG, właśnie dlatego, że ma uber gumę i dobrą stabilizację. Jedyne co jej brakuje to lekkiego uszczelnienia, które zrobi każdy za pomocą kawałka żyłki, pierścienia/kawałka szczotki do zębów/długopisu. Trochę schrzaniłeś sprawę kupując komorę ASPRO, bo pozbawiasz się głównego atutu, który wyróżnia rodzinę vsr spośród karabinów snajperskich. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 To co napisał Miki to prawda bo komora VSR jest super. Ale w Polsza jest jeden problem. Słaba dostępność luf do VSRki. Mi się udało kupić na specshopie gdzie lufy VSR promyka zeszły w dwie godzinki. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Po kiego wy w ogóle dobrych części szukacie w pl? Przecież lufa jbu i specna najlepsza i można ją kupić w najlepszym sklepie w pl. Ile razy trza powtarzać nie brak komory pdi do vsr nigdy, używać jedynie stockowej tm w vsr. Quote Link to post Share on other sites
TNTx2 Posted September 14, 2016 Author Report Share Posted September 14, 2016 Komorę aspro kupiłem parę miesięcy temu i rzuciłem w kąt na rzecz tej stockowej, którą opanowałem na tyle dobrze że jestem w stanie zrobić 100% strzykawkę. Niestety po tym jak mi się zużył zielony falcon podmieniłem gumę na action army, która po prostu nie jest w stanie wystarczająco mocno podkręcić kulki, stąd też mi wpadł do głowy pomysł użycia tej czeskiej komory. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts