Glosa Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 Witam mam fundusz 500zł. Szukam czegoś takiego żebym mógł ewentualnie zamontować kolimator i żeby karabinek był taki co się nie uszkodzi za prędko. Wytypowałem RK-02 macie może jakieś lepsze propozycję ? jeśli tak bardzo proszę o udzielenie się. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Wytypowałeś całkiem nieźle. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Popieram przedmówcę - jeśli chcesz kałacha, dowolne RK w tej cenie będzie dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Glosa Posted September 15, 2016 Author Report Share Posted September 15, 2016 Ogólnie mi chodzi czy może za taką cene trafie na coś lepszego no i chodzi o kolimator chciał bym go mieć Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Trafi to mnie zaraz. Ogólnie mi chodzi czy może za taką cene trafie na coś lepszego no i chodzi o kolimator chciał bym go mieć Pierwszy warn za pisownię. A za 5 stówek ciężko będzie o coś solidniejszego. A żeby dołożyć optykę to pierw trzeba się wykosztować na coś w tym typie: - koli dedykowane do AK montowane na bocznej szynie ( oryginały bardzo drogie i mało dostępne, kopie tylko drogie i tylko trochę bardziej dostępne ale najkoszerniejsze ) przykłady: -szyny RIS montowane na pokrywie zamka (rozwiązanie dość tanie, można kupić za około 5 dyszek) oczywiście koli dokupisz osobno - podstawa mocowana na bocznej szynie montażowej ( popularna jaskóła. Ceny od 30 do 100pln w zależności od jakości). - różnego rodzaju front gripy (czyli okładziny z przodu korpusu. Ceny od 50 do paruset złotych w zależności od typu i jakości). Przykładowo: - Montaż mocowany w miejsce szczerbiny ( cena w okolicy 100pln) - szyna montażowa typu berylowskiego ( cena między 50 a 200 pln) mocowana nad pokrywę zamka. - Montaże mocowane na lufie/ rurze gazowej Oczywiście trzeba kupić jeszcze jakieś koli (mocowane na szynę 22mm). Tu oczywiście im drożej tym w zasadzie lepiej. Od ciebie i twoich funduszy zależy jakie kupisz jednak ostrzegam przed kupowaniem produktów najtańszych ( z zasady padło) a w szczególności produktów tanich okraszonych słowem " profesjonalny" ( z zasady padło do sześcianu). Ceny optyki zdatnej do użytku zaczynają się niestety od 130-160 pln. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 (edited) Wybór repliki dobry, ale mocowania w miejsce szczerbinki nie polecam. Kupiłem taką i miała luz niemiłosierny. Musiałem po swojemu przerobić (wyfrezować podstawę spasowaną w miejsce szczerbinki, a to co kupiłem posłużyło jako ris wciśnięty w tę podstawę) i wyszło mi takie coś: http://forum.wmasg.p...40#entry2091329 Ogólnie replikę polecam, choć troszkę trzeba niektóre rzeczy poprawić (delikatny luz na zawiasie kolby, po zatrzaśnięciu rozłożonej kolby lekko się "gibie", tłumik płomienia trzeba podszlifować, żeby doszedł do oporu bo ma luz na gwincie). P.s. osłony przedniej na kolimator już nie ma - przerobiłem ją na flash killer, bo odbijała światło :icon_biggrin:) Edited September 17, 2016 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts