Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 pierwsze ASG ?

Recommended Posts

Trafi to mnie zaraz.

Ogólnie mi chodzi czy może za taką cene trafie na coś lepszego no i chodzi o kolimator chciał bym go mieć

Pierwszy warn za pisownię.

A za 5 stówek ciężko będzie o coś solidniejszego. A żeby dołożyć optykę to pierw trzeba się wykosztować na coś w tym typie:

- koli dedykowane do AK montowane na bocznej szynie ( oryginały bardzo drogie i mało dostępne, kopie tylko drogie i tylko trochę bardziej dostępne ale najkoszerniejsze )

przykłady:

main.jpeg

sprzet_pka_03.JPG

-szyny RIS montowane na pokrywie zamka (rozwiązanie dość tanie, można kupić za około 5 dyszek) oczywiście koli dokupisz osobno

pol_pl_Szyna-RIS-do-AK-1152196277_3.jpg

- podstawa mocowana na bocznej szynie montażowej ( popularna jaskóła. Ceny od 30 do 100pln w zależności od jakości).

Szyna_Montazowa_Boczna_RISdoAK_16347.jpg

- różnego rodzaju front gripy (czyli okładziny z przodu korpusu. Ceny od 50 do paruset złotych w zależności od typu i jakości). Przykładowo:

949_Loze_z_szynami_RIS_do_AK_CA.jpg

AC-UPE-ICS-MK47.jpg

- Montaż mocowany w miejsce szczerbiny ( cena w okolicy 100pln)

pol_pl_Szyna-RIS-na-podstawe-szczerbinki-AK-1152205755_3.jpg

- szyna montażowa typu berylowskiego ( cena między 50 a 200 pln) mocowana nad pokrywę zamka.

gorna-szyna-montazowa-ris-22mm-ak-tantal-beryl.jpg

- Montaże mocowane na lufie/ rurze gazowej

71fb7c6274e5abbb2eb542e9ae05ea1a9c42a081.jpg

pol_pl_Szyna-RIS-na-lufe-zewnetrzna-1152200343_3.jpg

Oczywiście trzeba kupić jeszcze jakieś koli (mocowane na szynę 22mm). Tu oczywiście im drożej tym w zasadzie lepiej. Od ciebie i twoich funduszy zależy jakie kupisz jednak ostrzegam przed kupowaniem produktów najtańszych ( z zasady padło) a w szczególności produktów tanich okraszonych słowem " profesjonalny" ( z zasady padło do sześcianu).

Ceny optyki zdatnej do użytku zaczynają się niestety od 130-160 pln.

Wybór repliki dobry, ale mocowania w miejsce szczerbinki nie polecam. Kupiłem taką i miała luz niemiłosierny. Musiałem po swojemu przerobić (wyfrezować podstawę spasowaną w miejsce szczerbinki, a to co kupiłem posłużyło jako ris wciśnięty w tę podstawę) i wyszło mi takie coś:

http://forum.wmasg.p...40#entry2091329

Ogólnie replikę polecam, choć troszkę trzeba niektóre rzeczy poprawić (delikatny luz na zawiasie kolby, po zatrzaśnięciu rozłożonej kolby lekko się "gibie", tłumik płomienia trzeba podszlifować, żeby doszedł do oporu bo ma luz na gwincie).

P.s. osłony przedniej na kolimator już nie ma - przerobiłem ją na flash killer, bo odbijała światło :icon_biggrin:)

Edited by Foton