KodzaK Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) Witam Jako że nie zalazłem jednoznacznych informacji na temat replik CM 701 oraz 702 pastwiłem nowy temat z nadzieją ze uzyskam odp. na moje pytania. mianowicie : jaki są różnice między 701 a 702 omijając długość lufy. ja z kompatybilnością części? Komora PDI itp. wchodzi bez problemu? i czym się różni np.: 702 od 702B ..? Mam nadzieję że dostane odp na moje pytania a nie garść ochrzanu :icon_razz: edit: teraz zauważyłem ze nie ten dział ,mogę prosić o przeniesienie? Edited September 15, 2016 by KodzaK Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Odłóż kasę na VSR G-Spec Tokyo Marui. Karabiny snajperskie Cymy nie są warte grosza. Jesteś świadom, że snajperstwo w airsofcie to bardzo specyficzny styl gry oraz oczywiście bardzo droga zabawa. Wymaga również albo dobrej znajomości budowy wewnętrznej mechanizmów lub znajomości dobrego serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Odłóż kasę na VSR G-Spec Tokyo Marui. Karabiny snajperskie Cymy nie są warte grosza. Jesteś świadom, że snajperstwo w airsofcie to bardzo specyficzny styl gry oraz oczywiście bardzo droga zabawa. Wymaga również albo dobrej znajomości budowy wewnętrznej mechanizmów lub znajomości dobrego serwisanta. Jesteś świadomy tego że ta cyma to jest kopia VSR? Jesteś również świadomy tego że praktycznie z samej repliki jakakolwiek by nie była zostanie ostatecznie samo łoże po tuningu? Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) Jesteś. Jesteś. Jakość Cymy, losowość w poskładaniu, losowość w osiowości. Za dużo czynników losowych by był sens pakować grube tysiące na tuning jak koniec końców może się okazać, że coś jest krzywo i dupa. Bezpieczniej kupić TM z kontrolą jakości. ;) Edited September 15, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) 701 nie przypadła mi do gustu. Dołoż do bara-10 lub vsr tm.... vsr lepsza, ale z braku laku.... Sam mam hybryde z vsr/bar. Ale z cymki nic bym nie przekładał. Z klonów vsr stoi wyżej tylko od mb03... Edited September 15, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 (edited) Co do klonów to do MB03 nie był bym taki za . kolega ma mb03 i praktycznie żadna część w standardzie vsr nie pasuje ( wszystko musi przerabiać) w sklepach popytałem i doradzili mi cyme zamiast MB03. TM nie mowie ze nie jest dla mnie interesujące jednak nie mogę znaleźć w polskich sklepach , a jak sobie przypomnę przygody jakie miałem podczas kupna butów z celnikami to z repliką tym bardziej :P Może kiedyś zmienię na Marui aczkolwiek teraz wydaje mi się ze cyma będzie lepszym wyborem . poza tym replika koszt nie całe 400złociszy wiec wychodzę z założenia ze jak cos rozwalę z cymy i kupie nowa część to to zawsze będzie można przełożyć kiedyś np. do Marui :| PS osobiście lepiej mi pasuje 702 niż 701 EDIT: poprawka znalazłem w specshopie , ale cena mnie prawie z krzesła zwaliła.... droższa niż moje M4 od G&G :x Edited September 16, 2016 by KodzaK Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 To i tak mało jak za TM. :P Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Kodzak- przeczytaj jeszcze raz. Z klonów vsr ta cyma jest wyżej tylko od mb03 (które jest najgorzej wykonaną kopią). Za 300zł dorwiesz bar-10... może po lekkim tuningu. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 Kodzak- przeczytaj jeszcze raz. Z klonów vsr ta cyma jest wyżej tylko od mb03 (które jest najgorzej wykonaną kopią). Za 300zł dorwiesz bar-10... może po lekkim tuningu. Zatem przepraszam. źle przeczytałem :<. ale ten BAR-10 to raczej nie jest taki łatwo dostępny :x Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 (edited) Trzeba szukać na aukcjach. Dwa- trzy tygodnie i masz replikę w dobrej cenie. Najtańsza snajpa z full częściami barta to 250-300zl za całość. Czasem idzie dorwać cuda typu niby popsute bar-10... a w środku jest tuningowy tłok z zaczepem 90° i stockowy spust. W ciągu ostatnich kilku miesięcy miałem 3 takie przypadki z allegro. A mówię tylko o uber okazjach. Edited September 16, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 a jaka będę miał pewność ze sprzedawany BAR-10 to naprawdę Bar-10? :P kot w worku chyba :P Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Bo chroni cie rzecznik praw konsumenta oraz rozporządzenie o handlu elektronicznym. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Jak na komisie pojawiają się ogłoszenia z bar-10, a na zdjęciach byłaby cyma lub mb03 to część osób by oponowała. Są różnice, które można zobaczyć na zdjęciach.... Dotychczas nie spotkałem się z tego typu oszustwem, które nie wyszłoby na forum. Dwie akcje pamiętam, jak ktoś sprzedawał mb03 jako bara i szybko go wychwycili w komentarzach. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 Jak na komisie pojawiają się ogłoszenia z bar-10, a na zdjęciach byłaby cyma lub mb03 to część osób by oponowała. Są różnice, które można zobaczyć na zdjęciach.... Dotychczas nie spotkałem się z tego typu oszustwem, które nie wyszłoby na forum. Dwie akcje pamiętam, jak ktoś sprzedawał mb03 jako bara i szybko go wychwycili w komentarzach. a replika snow wolfa ?? SW04?? Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 http://bunkierb.freecart.pl/search/JG/Replika-Karabinu-Snajperskiego-JG367A.html czy to jest ten BAR-10?? ktoś coś wie na temat tego sklepu? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Na mobilnym mi wyskakuje, że teraz mają przebudowę strony, która skończy się w czerwcu 2015... chyba coś nie gra:p. To jest bar i to tani. .. ale pewnie dlatego, że cena stara. Jak chcesz coś na miarę vsr to albo tm, albo bar-10. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 nie wiem czy kupic?? nie znam tego sklepu. a zakup cymy wycofalem Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Zadzwoń, wg mnie nie mają na stanie - sklep wygląda na martwy. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 czy może faktycznie lepiej kupić warriora od WELL i mnie w pompie wsio? kurde bo ten sklep juz chyba nie istnieje z tym bar-10 :< a przerylem allegrogo komisy itp i bar nie znalazlem :< Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Poczekaj z dwa tygodnie. Warrior też ok, ale na start trzeba 650zł włożyć -komora pdi i precka promyka plus guma... w barze masz samą lufę i gumę do wymiany. Reszta tuningu jest podobna kosztowo... ale bar zawsze będzie minimalnie lepszy. Quote Link to post Share on other sites
KodzaK Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 (edited) sklep trup , napisalem @ i zobaczymy .kurde a tak chcialem m24 :icon_biggrin: a co powiesz na SW04? od snow wolfA? PS ktos wie co to za replika? http://www.olx.pl/oferta/asg-karabin-snajperski-CID767-IDeGX3l.html#5fbc8b7985 Edited September 16, 2016 by KodzaK Quote Link to post Share on other sites
MikeOl Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 Wskrzeszam temat proszę o jakieś info co pasuje do cymy 702 bo kupiłem używaną w stanie dobrym za śmieszne pieniądze i myślę o wstawieniu do niej takich elementów: https://gunfire.pl/product-pol-1152201311-Komora-Hop-Up-do-replik-typu-L96.html https://gunfire.pl/product-pol-1152213648-Lufa-precyzyjna-6-02-509mm.html https://gunfire.pl/product-pol-1152208731-Sprezyna-M170-do-sprezynowych-replik-snajperskich.html a reszta to tokarka. Cel to uzyskać stabilne 650fps Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted July 6, 2017 Report Share Posted July 6, 2017 (edited) Musisz trochę zwiększyć budżet. Tak z 800zł więcej i będzie tanio i dobrze. Ew. Jak wszystko chcesz sam strugać to i tak trzeba wydać przynajmniej 300zł na lufę. Edited July 6, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts