wiciok Posted October 5, 2016 Report Share Posted October 5, 2016 Temat w zasadzie z elektroniki, ale jakoś nie bardzo chce mi się o cokolwiek pytać na pewnym forum na E :icon_wink: Załóżmy, że posiadam słuchawki aktywne zasilane baterią AAA. Chcę tam dorobić minijacka celem odbierania sygnału z radia. Mój pomysł to wstawienie pomiędzy oryginalny układ a głośnik czegoś w rodzaju miksera audio. Niestety pojawia się tu istotny problem związany z zasilaniem, gdyż większość schematów podobnych urządzeń jest opartych na wzmacniaczach operacyjnych, które wymagają napięcia co najmniej kilku V i to w dodatku równoległego. Pytanie więc brzmi - czy zna ktoś jakiś scalak, który poradzi sobie przy tak niskim napięciu zasilania? Jeśli nie, to jak inaczej to zrealizować? PS. Priorytetem są oczywiście wymiary całości. Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 A nie lepiej nie kombinować i kupić słuchawki z takim wyjściem? Nawet najtańsze milteci to mają. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Najprościej a zarazem najdrożej to zakup słuchawek aktywnych z BT więc muza może iść z komórki oraz radiostacji, to jest diabelnie wygodne jak nie ma kabli przy szyi, ale nie tanie. Jeśli masz chińskie słuchawki to może dobrym wyjściem jest je sprzedać i wymienić na takie gotowe? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 6, 2016 Author Report Share Posted October 6, 2016 Trzymajmy się tematu. Pytałem o konkretną rzecz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts