Saint Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 http://www.tomex.roxtet.com/download/files...0powietrzna.mp3 text: 1.Do kawalerii wstąpić chciałem Długo kochanie swoje prosić musiałem Słuchaj kotku nie martw się Bo w kawalerii wcale nie jest źle Sokół, śmigło to jest to Dwóch pilotów obsługuje go Ref. o..o..oO... o..o..oO… 2.Wrogów twe ataki na nic Pierwszy szwadron broni granic Stal bagnetu w ręku błyska Wnet go wróg poczuje z bliska Mundur działa jak przynęta Pragną dotknąć go dziewczęta Beryl został moją panią Życie swe bym oddał za nią Ref. o..o..oO... o..o..oO… 3.Porucznika mamy w cipę Zna on cała swą ekipę Lecz gdy zajdziesz mu za skórę Izba chorych Wam lub sznurek. na tym mp3 sa tylko 2 ostatnie zwrotki i tekst sie elegancko spiewa. ale gdy na ta sama melodie spiewam pierwsza zwrote to za cholere nie chce wyjsc w rytmie. pewnie ktos kto to pisal źle zrozumiał tekst i sie pomylil. ma ktos dokladny tekst tej piosenki (glownie o 1 zwrotke mi chodzi)??? a moze ktos ma cała ta piosenke na mp3/mp4 itp ??? pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Lepiej zostaw moją panią Życie swe bym oddał za nią Beryl został moją panią... :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Saint Posted September 24, 2005 Author Report Share Posted September 24, 2005 Brymer - poprawka naniesiona :wink: a jak reszta tekstu ??? co z ta pierwsza zwrotka ??? bo zaspiewac sie ja jakos tam da, ale melodia jest wtedy zupelnie inna :? dzieki i pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Pierwsza zwrotka jest do zupełnie innej melodii - marszowej. Druga i trzecia, jak zresztą słychać w mpczy, są do melodii biegowej :wink: Quote Link to post Share on other sites
Rzez Posted September 24, 2005 Report Share Posted September 24, 2005 Panowie, macie jakies teksty lub adresy do stron z likykami takich wlasnie kawalkow wojskowych? (takie do biegania na jedna melodje). pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 10, 2005 Report Share Posted October 10, 2005 Jeśli interesują Cię amerykańskie (US Army, USMC, Navy...) to mogę zapodać linka. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted October 10, 2005 Report Share Posted October 10, 2005 dawa tego linka :) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 No więc choćby: http://www.aisforarmy.com/bb/dload.php?act...gory&cat_id=15& albo: http://www.pro-american.com/Free_Music/free_music.html . W zasadzie wstukujemy w google "running cadence" i szukamy. Co nieco można też znaleźć na eMule. Ogólnie polecam, zawsze jak sobie idę pobiegać to biorę discmana i odpowiednią płytkę :wink: A jeśli ktoś ma jakieś polskie (poza kawalerią powietrzną oczywiście) to proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 sluzylem w kawalerii powietrznej 12 miesiecy, na szwadronie, i napisze szczerze, ze to jest jedna wielka sciema, szkolenie co prawda na wyzszym poziomie niz w innych jednostkach ale i tak ja bym nie polecal, ale ze lubie wojsko, i staralem sie dostac na zawodowego (co mi sie udalo, lecz na stan dzisiejszy to jeszcze tylko teoretycznie sie dostalem). Na szczescie sluzba zawodowa rozni sie bardzo znacznie od sluzby zasadniczej A piosenke "Kawaleria Powietrzna" to juz nikt nie spiewa bo sie dawno znudzila ;] teraz sa inne na topie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
sparrow06 Posted November 15, 2005 Report Share Posted November 15, 2005 Zonq , po pierwsze gratulacje, ze zostales zawodowym bo dzisiaj to rzecz prawie nie mozliwa. A Co do piosenek, jak sa jakies nowe na Topie to moze cos zapodasz, albo jakis tekst napiszesz? Zawsze lepiej na zajeciach sie biega z piosenka na ustach :D Quote Link to post Share on other sites
kaneda Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Zong, a gdzie byłeś na szwadronie, Glinnik czy Tomaszów? Może mamy tych samych znajomych :D Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 3 Szwdr Leznica, pozniej sie przenioslem na 3 Szwdr do Glinnika, wiadomo na glinniku to tylko 3 jest, aktualnie czekam na zwolnienie etatu na 2 szwdr w Tomaszowie :mrgreen: Co do piosenek, to jak sobie przypomne to zamieszcze, napisze szczerze ze juz nie pamietam wiekszosci slow :[ Quote Link to post Share on other sites
sparrow06 Posted November 16, 2005 Report Share Posted November 16, 2005 Zonq , jak wrocisz na Szwadron i bedziesz chlopakow rano ciorla to musisz znac piosenki by lepiej im sie biegalo. Wiec przypomnij sobie i zapisz cos na forum, bo jestem ciekawy co teraz jest na TOPIE Quote Link to post Share on other sites
kaneda Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Najlepszy jest właśnie 2 szwadron z Tomaszowa, sam miałem przyjemność w nim służyć :D Nadal Lis rządzi? Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 rzadzi por. Grzeszczyszyn w zastepstwie za Libana Terroryste (kpt. Libucha) :twisted: ale liban ma ponoc powrocic w najblizszym czasie... Quote Link to post Share on other sites
kaneda Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 hehehe, Liban wróci :twisted: a wiesz co jest z Lisem?? Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Wybaczcie za prosbe ale ma ktos moze tekst piosenki do biegania tylko ze taki dosyc sprośny jak to np w Full Metal Jacket spiewali? Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Tzn. który? Ten z łapaniem się za klejnoty? Tyle że to nie była piosenka do biegania :wink: Powiedz o którą Ci konkretnie chodzi to poszukam podobnych, bo trochę tego mam. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 no np cos takiego co jest w 23 minucie czyli o cipce eskimoski :) Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Zawsze mozesz sciagnac napisy do filmu i wyciac co potrzebujesz. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Właśnie! Na napisy.org są angielskie napisy, są tam teksty piosenek. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 Ej mi nie chodzi o te same co byly w FMJ...to podalem tylko jako przyklad pioseneczek ktorych szukam. Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted November 25, 2005 Report Share Posted November 25, 2005 takich piosenek u nas sie nie spiewa (ja przynajmniej nie slyszalem piosenek o cipkach i jebaniu) ale o zandarmerii wojskowej istenieja : :twisted: "na miasteczku bylem, wodki sie napilem zandarma spotkalem, morde mu obilem ..." nie pamietam wiecej :[ jedna z piosenek marszowych: "Wzieli mnie do wojska do BKPow w mundur mnie ubrali, beret bordo dali czy chcialem czy nie z poczatku myslalem ze nie bedzie zle na naszym szwadronie, tam sie przekonalem, ze myililem sie ze skakac nam trzeba, kazdy o tym wie spadochron skladamy na plecy wkladamy i modlimy sie o moj spadochronie ty rozwijaj sie do ziemi juz blisko, tam czeka szef z miska on pozbiera mnie a jak moj spadochron nie otworzy sie to zajebie w glebe, nie wroce do ciebie nie spotkamy sie" nie pamietam zadnych biegowych, bo w sumie malo ich jest, wiekszosc z nich to czysta propaganda :) Quote Link to post Share on other sites
MATI12 Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 korzystając z okazji mam pytanie czy zawodowi w kawalerii używają KT12 ? np w 18 batalionie desantowo-szturmowym mają je na stanie ps. w leźnicy wchodziliśmy z kumplami na lotnisko przez dziure w płocie :lol: Quote Link to post Share on other sites
zonq Posted December 9, 2005 Report Share Posted December 9, 2005 mozesz wyjasnic co to jest KT12? bo niestety nie wiem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts