Ace Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 Cześć Poszukuję bluzy w woodlandzie, o w miarę nowoczesnym kroju (jak CPU helikona, od biedy ACU). Obecnie mam BDU przeszyte na RAID, ale to nie do końca to. Chciałabym aby bluza była trochę dłuższa i bez dolnych kieszeni, tak abym mógł ją spokojnie wsadzić w spodnie, trochę luźniejsze niż BDU, kieszenie na ramionach, mile widziana stójką. Wiem że Allegro i aliexpress są zalane takimi produktami, ale po pierwsze szukam czegoś sprawdzonego, po drugie czegoś co wejdzie na osobe o 195cm wzrostu i 110 w klacie i nie będzie wyglądać jak po młodszym bracie ;) Kolorystyka nie musi się w 100℅ zgadzać z legitnym woodlandem, bo i tak portki mam od Emersona. Ktoś coś? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 https://www.military.pl/tru-spec-bluza-t-r-u-nyco-rip-stop-woodland.html Niby jest jeszcze texar, no ale truspec to inna jakość. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 19, 2016 Author Report Share Posted November 19, 2016 ok, dzięki, zamówiłem dla próby truspeca Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 19, 2016 Report Share Posted November 19, 2016 Jakościowo TruSpec jest wysoko. Mam trochę ciuchów od nich. Do tej pory nie było problemów. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 20, 2016 Author Report Share Posted November 20, 2016 Materiał to prawilne NYCO czy jakaś wariacja producenta? Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 "Bluzę wykonano z materiału typu NYCO(50% nylon, 50% bawełna) w splocie Rip-Stop. " Serio, nie zawiedziesz się. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Nie podam Ci teraz modelu spodni, ale część z nich ma zajebisty system ściągacza w pasie. Elastyczna taśma, która skraca się lub wydłuża zależnie od tego ile masz w pasie. Nawet bez pasa spodnie bdb leżą na dupsku. Dodatkowo, bluzy są chyba ciut dłuższe niż większość produktów na rynku - dla mnie zajebista opcja. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Chodzi Ci o krój tru extreme. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 21, 2016 Author Report Share Posted November 21, 2016 dzięki :) jak ktoś namierzy w PL combatshirta w woodlandzie to z góry dzięki za linka :) Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 (edited) https://www.military...dland-camo.html Jesteś niepoprawnie niesamodzielny albo leniwy. Ten sam sklep :icon_smile: Marka u nas bardziej znana z produkcji kabur, ale w jutubach znajdziesz kilka recenzji/opisów tego combata. Brałbych. Edited November 22, 2016 by Remington Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted November 22, 2016 Report Share Posted November 22, 2016 https://www.military...dland-camo.html Jesteś niepoprawnie niesamodzielny albo leniwy. Ten sam sklep :icon_smile: Marka u nas bardziej znana z produkcji kabur, ale w jutubach znajdziesz kilka recenzji/opisów tego combata. Brałbych. Bawełna nawet z dodatkiem akrylu na część tułowia to raczej słaba sprawa. Pamiętajmy że tamten element ma odprowadzać wilgość od ciała, a sami wiemy że bawełna jest pod tym względem słaba Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 (edited) Sensownych combat shirtów w woodlandzie w Polsce szukałem długo i niestety poległem. Według mnie najsensowniejsza opcja biorąc pod uwagę współczynnik cena/jakość to tru-spec, niestety w Polsce nigdzie niedostępny, pisałem maile do wszystkich dystrybutorów na nasz kraj i niestety nikt nie chciał mi ściągnąć. Może jak będzie nas więcej to się skuszą? Tak czy inaczej, na tą chwilę pozostaje chyba tylko krawiec, który przerobi jakiegoś UBACS'a, bo Helikon/Rothco/Specna Arms moin zdaniem mija się z celem. Edited November 23, 2016 by MiKorn Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted November 26, 2016 Author Report Share Posted November 26, 2016 a jak z emersonem? mam combat portki i są bardzo fajne, a jak z CS? jak z materiałem termoaktywnym? Quote Link to post Share on other sites
Tinkertrain Posted October 19, 2017 Report Share Posted October 19, 2017 Panowie, firma meldo industries coś wam mówi? Wyczytałem że to są kontrakty, tak samo jak tru- spec, potwierdzone info? Druga sprawa, nawet jeżeli są to kontrakty, jest możliwość że one różnią się kolorystycznie? Quote Link to post Share on other sites
MiKorn Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Może jestem nie na bieżąco, ale z tego co kojarzę, to TRU-SPEC nie robił nic na kontrakcie dla Wuja Sama. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 2, 2017 Report Share Posted November 2, 2017 Tru-Spec'owe ciuchy w WDL były tak czy siak używane - chociażby przez MARSOC. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts