kuba1212 Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Cześć, mam problem z selektorem ognia w moim ak74 rk06w a mianowicie chodzi o to że gdy przesuwam skrzydełko na ogień ciągły, strzela ogniem ciągłym(normalne), lecz gdy przesunę skrzydełko na semi to łapie dopiero w skrajnym położeniu, a gdy z semi chcę wrócić na auto to nie działa, łapie dopier w połowie drogi do safe.Dodam że zębatki są w porządku. Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Z góry dzięki za podpowiedzi:) Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Sprawdź czy jest dokręcony odpowiednio. Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Tak jak kolega wyżej, a jeśli nie pomoże to dorzuć jeszcze podkładkę pod śrubę i powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
kuba1212 Posted December 4, 2016 Author Report Share Posted December 4, 2016 nic to nie daje niestety :( Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Najpewniej ci się płytka selektora wytarła albo przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
Ślepak Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 To normalna przypadłość w kałachach. Najlepszym sposobem na to, jest zmiana trybików selektora. W moim przypadku z lewej strony gb (czyli tam, gdzie jest płytka selektora) ta część, która przechodzi przez szkielet jest bodajże od FC (oryginał), zaś trybiki do przestaw trybu "ognia", są od Boyi. Można powiedzieć, że wyeliminowałem problem braku semi. Teraz, to co najwyzej seria dwu-kulkowa. :D Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 Sprawdź czy "szara tulejka" przy zębatkach selektora ognia nie ma luzu. Bo często się wyrabia, łapie luzy a selektor szwankuje. Quote Link to post Share on other sites
kuba1212 Posted December 7, 2016 Author Report Share Posted December 7, 2016 Sprawdź czy "szara tulejka" przy zębatkach selektora ognia nie ma luzu. Bo często się wyrabia, łapie luzy a selektor szwankuje. ma luzy i to spore ale nie wiem jak to naprawić podkładki nic nie dają Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted December 7, 2016 Report Share Posted December 7, 2016 jak ma spore luzy to radzę wymienić zestaw zębatek / samą tą szarą tulejkę i problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts