BiG_BoY Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Witam jestem osobą która po raz pierwszy kupuje okulary do asg. Chcę coś do 200zł (myśle ze taka cena na początek wystarczy). Natknąłem się na te gogle http://armyworld.pl/product-pol-3337-Gogle-Balistyczne-US-Army-Revision-DESERT-LOCUST-Oryginal-Nowe-.html. Wydaje mi się że coś jest nie tak bo cena jest naprawdę tania jak na gogle balistyczne.Bardzo prosze o pomoc bo jestem dopiero zaczynającą osobą w asg Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 12, 2016 Report Share Posted December 12, 2016 Poszukaj o nich opinii i sprawdź jakie normy spełniają. Opinie są bo sam o nich parę razy pisałem :) Quote Link to post Share on other sites
BiG_BoY Posted December 12, 2016 Author Report Share Posted December 12, 2016 Nie do końca o to chodzi bo normalnie gogle tej firmy to cena 250-400zł dlatego jest to dziwne. A mógł byś coś polecić do 200zł? Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Pochodzą prawdopodobnie z zapasów (US Army? Z taką teorią się spotkałem), odkupione za małe pieniądze i tyle. Zapytaj się sklepu skąd taka niska cena jak tak bardzo chcesz wiedzieć :icon_wink: Sam sklep jest sprawdzony i ogólnie chyba dalej polecany, możesz się upewnić sprawdzając jego wątek w podforum dla sklepów. Mogę, ale równie dobrze Ty możesz przejrzeć ofertę gogli w przedziale cenowym 150-200 złotych i sprawdzić jakie normy spełniają i co to oznacza. Zawężę Tobie to do kilku firm: Revision, Bolle, ESS. Co nie znaczy, że ogólnie tylko te są słuszne, ale po prostu powinny się mieścić w Twoim budżecie. Quote Link to post Share on other sites
BiG_BoY Posted December 13, 2016 Author Report Share Posted December 13, 2016 Wielkie dzięki! Widać że w asg ludzie sobie pomagają i to jest zajebiste!! :D Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Te same gogle masz z holenderskiego demobilu: http://armyworld.pl/product-pol-4859-Gogle-Balistyczne-Revision-Wojskowe-Holenderskie-Oryginal-Nowe.html Troszkę tańsze, nie mają niektórych akcesoriów, za to jest żółta szybka. Żółta szybka z tego co pamiętam atest BT, ale jest cieńsza i nie spełnia norm US Army. Testowy strzał ze stockowego G608 zostawił na niej wgniotkę, na przezroczystej żadnego śladu. Gogle są tanie, bo są z demobilu. Niektórzy twierdzą, że długie przechowywanie (lub w złych warunkach) osłabia wizjer, przez co traci on swoją fabryczną wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts