Lolstrike Posted December 31, 2015 Report Share Posted December 31, 2015 Witam, Sprawiłem sobie prezent na święta kupując replikę z powyższej serii, a dokładniej model AM-014. Czy posiada ktoś i może się podzielić rozważaniami nt. modyfikacji? Na początek planuję kupno precki, najprawdopodobniej promyka. I tu pierwsze pytanie - ktoś wie jak w tej replice wygląda kwestia z tłumikiem? Jest przedłużeniem lufy wewnętrznej czy jednak właśnie służy do schowania jej? Osobiście nie udało mi się jego odkręcić, a mocno siłowych rozwiązań póki co chcę uniknąć. I drugie pytanie: warto pakować tutaj r-hopa czy zwykła zielona gumka G&G da zadowalający wzrost zasięgu? Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted May 9, 2016 Report Share Posted May 9, 2016 Cześć, Też kupiłem tą replikę i chciałem Cię zapytać czy w końcu udało Ci się odkręcić tłumik? I drugie mam pytanko, jakiej długości lufę kupiłeś i jakiego producenta? Będę wdzięczny za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted January 2, 2017 Report Share Posted January 2, 2017 Czy replika prosto z pudełka nadaje się do lipo 11.1? Spotkałem się z opiniami że EFCS w replice zaprogramowany jest na 7.4 i trzeba przeprogramować replikę aby strzelała. Jak jest? Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted January 3, 2017 Report Share Posted January 3, 2017 strzelam na lipo 11,1 i nie ma problemu, zielona gumka g&g jest spoko, nie ma sensu rhopa robic później wiecej problemów niz pozytku. Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Witam, Jaką sensowną lufę mogę wsadzić do AM-015 (wersja krótka) 140mm? Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted January 25, 2017 Report Share Posted January 25, 2017 Do Macioromeo Wiem, że jest taka "akcja" w Aboebach, że można EFCS zaprogramować na jakiej baterii będzie działać. Dzieje się to przy programowaniu trybu ognia i jeżeli zaprogramujesz na przykład safe-semi-3rd burst to musisz określić jakiej baterii będziesz używał i jeżeli zdecydujesz się na lipo 11,1 to później będziesz musiał to przeprogramować, jeżeli będziesz chciał używać innej baterii. Kolega kupił AM013 i coś się zepsuło. Oddał do serwisu i wymieniono mu na nową, tak oni twierdzili, ale niestety była zaprogramowana na lipo 11,1 a on używał 7,4, przeprogramowali na 7,4 i teraz tylko takiej może używać, chyba że przeprogramuje. Lepiej, więc nie zmieniać nic, ponieważ wtedy możesz używać każdej baterii. Wiem, że Blacha z TM w jednym z filmów o Amoebie (nie pamiętam który model) o tym mówił. Poszukaj filmiku na YT :icon_razz2: PZDR Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted January 27, 2017 Report Share Posted January 27, 2017 O dzięki wielkie! Quote Link to post Share on other sites
goren Posted February 12, 2017 Report Share Posted February 12, 2017 (edited) Czy ktoś z posiadaczy Amoeby mógłby mi zmierzyć jaka jest odległość pomiędzy otworami na śruby w handguardzie służącymi do przykręcania szyn? Przydałoby mi się też wiedzieć jaka jest średnica śruby. Edited February 12, 2017 by goren Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted February 16, 2017 Report Share Posted February 16, 2017 Nie mam w domu suwmiarki, ale jak nie zapomną to jutro przyniosę z pracy i zmierzę. Zaczekasz? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 A propos baterii - nieprzeprogramowany EFCS bez problemu działa na LiPo 4S. Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 (edited) Czy ktoś z posiadaczy Amoeby mógłby mi zmierzyć jaka jest odległość pomiędzy otworami na śruby w handguardzie służącymi do przykręcania szyn? Przydałoby mi się też wiedzieć jaka jest średnica śruby. Cześć, Ja mam AM-014. Odległość między otworami na śruby do szyn to 56,3/56,4 mm, średnica śrub to 5,1 mm. A tak z ciekawości, po co Ci te dane? :zastanawia: Edited February 18, 2017 by Michaś Quote Link to post Share on other sites
Macioromeo Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 w polsce są ciężko dostępne szyny ris kompatybilne z amoeba. Ktoś zna jakieś zamienniki ? Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted May 4, 2017 Report Share Posted May 4, 2017 Cześć, Znalazłem coś takiego w czeluściach internetu :icon_wink: https://www.airtechstudios.com/ Sklep z Hong Kongu, ale wysyłają na cały świat. Po drugie mają swoich sprzedawców w Europie, Wielka Brytania, Szwajcaria i Włochy. Widziałem na YT ludzi, którzy kupili coś od nich i wszystko było OK. Jak by ktoś coś kupił to proszę podzielcie się wrażeniami hehe. Osobiście chciałbym stabilizator lufy wewnętrznej i przedłużkę lufy (400/433 mm), może za jakiś czas zaryzykuję to dam znaka. Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted June 17, 2017 Report Share Posted June 17, 2017 Siemanko! Pojawiły się szyny do AM-13/14/15: https://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=300&products_id=16332&name=Amoeba_Airsoft_-_Szyny_RIS_-_4_szt._-_Czarny_-_AM-RAIL-SET-BK I jest jeszcze łożyskowana prowadnica sprężyny: https://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=155&products_id=10402&name=ARES_-_Prowadnica_prezyny_do_Amoeba_Airsoft_AM-001_~_006,_AM-013,_AM-0 Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted January 22, 2018 Report Share Posted January 22, 2018 Ktoś miał jakieś nowe przygody z Amoebą? :icon_lol: U mnie w sobotę FPS'y z 330/340 spadły do 160/170. Posypała się pierwsza zębatka - silnikowa - pękła na pół, i na wykończeniu są łożyska, więc zamieniam ślizgowe na kulkowe. Przypuszczam, że to zużycie części to efekt używania sprężyny M115, albo... nie mam innych pomysłów. Drzwi nią nie wyważałem, hehe. Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 (edited) M115... To byle jaki chińczyk dłużej poradzi sobie z taką sprężyną. Może była źle poskładana? Jaki miała przebieg? Edited January 24, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Michaś Posted January 28, 2018 Report Share Posted January 28, 2018 W sumie może i nie była to wina sprężyny - człowiek z serwisu mówił, że ludzie wkładają do tego i M130 i nic się nie dzieje. Może, tak jak mówisz, była źle poskładana. Za to teraz daje jak złoto :icon_lol: Poprosiłem o r-hop'a i teraz jestem bardzo zadowolony :-D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts