Jakotako Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Dzień dobry. Znalazłem na youtubie poradnik pokazujący jak usunąć muszkę z M4. Zgodnie z instrukcją wybiłem wszystkie kołki, śrubki przy montażu paska domyślnie nie było, tłumik płomienia odkręciłem. Ogółem wszystko co kazali zrobiłem, ale mimo to MUSZKA ZA NIC NIE SCHODZI :icon_cry:. Co jeszcze powinienem zrobić? Widok celownika mechanicznego zaraz pod krzyżykiem w kolimatorze jest znośny ale irytujący. Dodam, że nie mam imadła. :icon_smile: Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
kukunamuniu Posted February 15, 2017 Report Share Posted February 15, 2017 Przyjrzyj się czy nie masz gdzieś małej śrubki ustalającej blok gazowy w miejscu, może to trzyma (chyba że o tym mówisz jako śrubka przy montażu paska) I pamiętaj, że bez bloku gazowego Twoja emka będzie bardzo niekoszerna ;) Quote Link to post Share on other sites
Jakotako Posted February 15, 2017 Author Report Share Posted February 15, 2017 Przyjrzyj się czy nie masz gdzieś małej śrubki ustalającej blok gazowy w miejscu, może to trzyma (chyba że o tym mówisz jako śrubka przy montażu paska) I pamiętaj, że bez bloku gazowego Twoja emka będzie bardzo niekoszerna :icon_wink: Chodzi o śrubkę przy montażu paska, muszka nie jest połączona z niczym innym poza lufą zewnętrzną i dosłownie wygląda to jakby była przyklejona kropelką do lufy :) Quote Link to post Share on other sites
UnTiTleD Posted February 19, 2017 Report Share Posted February 19, 2017 Może po prostu się "zapiekła" na lufie. Spróbuj użyć czegoś typu wd40, może puści. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts