Houzon Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Witam, planuje kupno munduru pod role snajpera i nie wiem jaki kamuflaż wybrać , chciałem kupić ATACS FG który podobno świetnie spisuje się w lesie ale dosyć szybko się spiera. Myślę więc nad kupnem jakiegoś woodlandu lub multicama ,ale nie wiem jak spisują się one w lesie.A jeśli któryś z tych, to wybrać combat shirta czy zwykłą bluze od munduru.Widziałem ,że combat shirty często mają "piaskowy" przód i nie wiem czy wtedy nie troche lepiej je widać.Nie wiem też jaką firme wybrać , widziałem Claw Geara i kosztował 400zł za sam combat shirt. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 17, 2017 Report Share Posted February 17, 2017 Yyy, nie bardzo wiem jak to skomentować. Może przejrzyj na początek dział snajperski, a w szczególności tematy o ghillie i oporządzeniu... Quote Link to post Share on other sites
Under B Posted February 18, 2017 Report Share Posted February 18, 2017 Yyy, nie bardzo wiem jak to skomentować. Może przejrzyj na początek dział snajperski, a w szczególności tematy o ghillie i oporządzeniu... Nic dodać, nic ująć. No może jednak coś dodam od siebie: http://forum.wmasg.pl/forum/33-snajperzy-i-kamuflaz/ Quote Link to post Share on other sites
koso22 Posted February 20, 2017 Report Share Posted February 20, 2017 Jeśli nadal aktualne to do roli snajpera tylko i wyłącznie kombinezon. Przy tarzaniu się na glebie bluza będzie się podwijać przy wyczołgiwaniu się do tyłu itp. W kombinezonie ten problem nie występuje i im mniej kieszeni tym lepiej. Bo jak się czołgasz plackiem nie możesz o nic zaczepiać. Kamuflaż byle jaki a jak jest jednolity kolor to pryśnij sprejem parę plam albo pasków i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 (edited) Houzon - najważniejsze u snajpera to brak gwałtownych ruchów i powolne poruszanie się - kamulfarz jest drugorzędną sprawą. Na nasze bydgoskie lasy iglaste bardzo dobrą opcją będzie nawet Flecktarn, w szczególności wiosną i jesienią. Drugą dobrą nie najdroższą opcją jest WZ. Edited February 22, 2017 by groszekoki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts