LITTLEARNI Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Witam jestem tu nowy i niestety mam odrazu problem. Po zakupie strzelałem kilka razy potem spalił się bezpiecznik, ale jak go wymieniłem to przestał strzelać. Silnik działa ale jak by się coś zacięło tylko nie mogę dojść co takiego. Będę wdzięczny za pomoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jeszcze jedno pytanko, czy ta sprężyna jest naciągnięta? Pewnie głupie pytanie ale jestem kompletnym laikiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Mogła przepalić się kostka stykowa... Gdy naciskasz spust to silnik reaguje jakkolwiek? Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 22, 2017 Author Report Share Posted February 22, 2017 (edited) Silnik tak reaguje czuć że się kręci ale jakby coś go blokowało Edited February 22, 2017 by LITTLEARNI Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 22, 2017 Report Share Posted February 22, 2017 Naładuj baterię porządnie Mi to wygląda na zacinkę, bo tłok jest trochę naciągnięty. Możesz spróbować odkręcić koszyk wraz z silnikiem. Gdy zajrzysz do środka zobaczysz zębatkę z zapadkami i samą zapadkę-to tzw anti-reversal, spróbuj czymś ją podnieść. To spowoduje że gearbox cofnie się pod wpływem działania naciągniętej sprężyny. Potem dopilnuj czy na pewno zapadka dalej prawidłowo blokuje, bo w takiej sytuacji łatwo uszkodzić sprężynkę anti-reversala. Po całej operacji załóż ponownie silnik i sprawdź czy działa. :) Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Osobiście, otworzyłbym ten GB i sprawdził czy już jakieś zęby nie poleciały zanim znów podepnę baterię. Okruchy z zębatek mogą zrobić tam niezłą mielonkę jeśli gdzieś niefartownie wpadną. Sam ostatnio załatwiłem silnik tornado bo dokładnie nie posprzątałem po urwanej zębatce. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Odradzam rozkręcanie GB. Z tego co wyczytałem jesteś świeżo po zakupie repliki. Po prostu oddaj na gwarancję i się nie baw w szukanie przyczyny. Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Niestety już za późno, a replikę kupiłem dwa lata temu w Polsce a ja jestem w Londynie, wiec już nie mam gwarancji. Teraz powstaje problem bo jak rozbierałem to się wszystko wysypało ze środka przy wystrzale. No i teraz nie mam pojęcia jak to złożyć Ktoś wie jak to poskładać? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Oczywiście że wie np. Ja wiem :-) Ale to cieżko bedzie tłumaczyć proponuje poszukać na youtube jakiegoś manuala. PS. Czesto jestem w londynie w sprawach ze tak powiem biznesowych:-) Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 (edited) Tylko w jakiej części Londynu? Udało mi się złożyć lecz nie do końca jak widać się rozchodzi i nie mogę tego dociągnąć Edited February 23, 2017 by LITTLEARNI Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted February 23, 2017 Report Share Posted February 23, 2017 Czyli źle poskładałeś, dobrze poskładany gb powinien siedzieć w kupie (tzn nie rozłazić się) bez śrubek Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 23, 2017 Author Report Share Posted February 23, 2017 Udało się Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 24, 2017 Author Report Share Posted February 24, 2017 Dziś będzie test po naładowaniu baterii Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted February 24, 2017 Report Share Posted February 24, 2017 Jakieś info o batce? Skoro replika była kupiona 2 lata temu, to obstawialbym problem z nią. Stockowy nimh już mógł paść. Quote Link to post Share on other sites
LITTLEARNI Posted February 24, 2017 Author Report Share Posted February 24, 2017 Dzięki za pomoc, udało się naprawić. Właśnie wróciłem do domu podpiąłem baterie i strzela Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts