DariuszM Posted February 28, 2017 Report Share Posted February 28, 2017 (edited) Mam body w standardzie WA niewiadomego producenta (metal, oznaczenia Colta), szynę DD raczej G&P od AEGa i lufę zewnętrzną Daytac. Kłopot w tym, że lufa ma tak gruby "kołnierz" u nasady, że nakrętka mocująca lufę nachodzi tylko trochę na gwint uppera, przez co szyna nie dochodzi do korpusu i jest szpara widoczna na zdjęciu. Czy jest to wina szyna AEG - karabin GBB? Czy znajdę jakieś szyny, które z tą lufą będą idealnie zgrane z upperem? Edited February 28, 2017 by DariuszM Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 1, 2017 Report Share Posted March 1, 2017 Pokaż ten kołnierz lufy. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted March 1, 2017 Author Report Share Posted March 1, 2017 i to rozwiąże problem? :) ma kilka milimetrów - jest dużo wyższy niż lufy AEGów pytanie raczej czy komuś przewinęły się przez ręce różne RISy, które probował montować do GBB i wie jak to jest Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 Strasznie gruby ten kołnierz. Kupowałem kilka razy lufy 5KU i z montowaniem szyn do nich problemów nie miałem, ale akurat MK18 nie montowałem. Na zdjęciu widać, że kołnierz jest nawet ponad dwa razy cieńszy. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 2, 2017 Report Share Posted March 2, 2017 No to pozostaje chyba tylko tokarz. Albo przerobi nakrętkę albo stoczy ten kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted March 2, 2017 Author Report Share Posted March 2, 2017 poszukam magika, moze szyne w srodku da sie stoczyc dzięki Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted March 4, 2017 Report Share Posted March 4, 2017 Człowieku, nie tocz szyny. Jak znajdziesz tego człowieka, to niech stoczy kołnierz lufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts