ellesar98 Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Replika kupiona z Gunfire. Były problemy ze strzelaniem, często się zacinała. Sławetny serwis w GF pomógł i doradził, żeby kupić lipo, to będzie lepiej działać. Po jakimś czasie replika znowu zaczęła się zacinać, więc kupiłem Redoxowego Lipo. Efekt podobny. Przełamałem się w końcu i rozłożyłem gb sam. Pęknięta sprężyna. Wymieniłem na m110 Guardera. I zaczął się problem. Replika owszem- nie zacina się już. Tym razem strzela po czym widzę, że tłok czasem podwójnie odbija się od prowadnicy. Mój kumpel, zauważył po zdjęciach, że popychacz jest starty i chciałbym zamówić, ale wolałbym wiedzieć, czy to to. Sprawdzałem szczelność tłoku, jest bardzo dobra. Zębatki odpowiednio ułożone. Prosiłbym o szybką pomoc :icon_smile: W miarę możliwości prześlę zdjęcia. Czy to popychacz czy może być co innego? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Replika kupiona z Gunfire. Były problemy ze strzelaniem, często się zacinała. Replika owszem- nie zacina się już. Tym razem strzela po czym widzę, że tłok czasem podwójnie odbija się od prowadnicy. Mój kumpel, zauważył po zdjęciach, że popychacz jest starty i chciałbym zamówić, ale wolałbym wiedzieć, czy to to. Sprawdzałem szczelność tłoku, jest bardzo dobra. Zębatki odpowiednio ułożone. Nie rozumiem co oznacza podwójnie odbija od prowadnicy? Chodzi Ci o to, że tłok pozostaje w losowym położeniu? Quote Link to post Share on other sites
ellesar98 Posted March 22, 2017 Author Report Share Posted March 22, 2017 Załączam film :) o to zdjęcia: https://zapodaj.net/0eab0bfffdce4.jpg.html https://zapodaj.net/af8ac19c16fc3.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
progressive Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 (edited) Anti reversal. Albo nie założyłeś albo źle zaskoczył. Opcjonalnie jeszcze się posypał/wytarł, ale w to wątpię. [edit] Po zdjęciach wnoszę że chyba jest na miejscu, ale pewnie źle założony. Edited March 22, 2017 by progressive Quote Link to post Share on other sites
ellesar98 Posted March 22, 2017 Author Report Share Posted March 22, 2017 Faktycznie, zlamana sprężyna od ar :) Dziękuję za pomoc, złożę całość i powiem jak działa :) Quote Link to post Share on other sites
ellesar98 Posted March 22, 2017 Author Report Share Posted March 22, 2017 Sprawdzone, przestrzelane. Tamta sprężynka pękła na końcu. Wygiąłem tak aby zastąpić te 2mm i wszystko gra i pasi. Dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts