misterius4pl Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 (edited) Witam Kupiłem taki silikon w sprayu , moje pytanie brzmi , czy mogę nim nasmarować lufę wewnętrzna ,i inne części , czy jednak muszę kupić specjalny sprey do tego celu ? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Edited March 22, 2017 by misterius4pl Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Lufe wew. najlepiej po prostu wycior i chusteczka/szmatka nasaczona spirytem. Do tego silikonu syf będzie lepiej przywierał. Inne części to już zależy jaki typ repliki. W AEG wszystkie oringi i można cylinder, ale zębatki to już lepiej jakiś stały smar. Quote Link to post Share on other sites
misterius4pl Posted March 22, 2017 Author Report Share Posted March 22, 2017 (edited) Dzięki za info ,a pytałem o ten silikon , bo gdzieś słyszałem że silikonem w sprayu wew lufę smarują. Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Edited March 22, 2017 by misterius4pl Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 (edited) Są ludzie, którzy i zębatki bez rozbierania repliki tym smarują x.x Jeśli już to jeszcze czasem psiknę na gumkę żeby komora łatwiej weszła. Ale ogólnie różni ludzie różnie robią. Ja tylko przedstawiłem jak to wygląda z replikami na serwisie i moimi ;) Edited March 22, 2017 by a5d4f1 Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted March 22, 2017 Report Share Posted March 22, 2017 Nic nie smaruj nie pisikaj poprostu nie wtykaj nigdzie pazurków jak działa, lufe sie czyści wyciorem i husteczka z czymś odtłuszczajacym jak kolega wyżej pisał. Sylikon zostaw do rowera. Quote Link to post Share on other sites
misterius4pl Posted March 23, 2017 Author Report Share Posted March 23, 2017 Ok dzięki Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
władek Posted March 23, 2017 Report Share Posted March 23, 2017 Tak jak koledzy wyżej pisali do środka lufy i komory absolutnie nic nie dawaj. Nasmarowana lufa będzie łapać syf a gumka nie podkręca kulek bo się po niej ślizgają gdy jest nasmarowana. Gumkę hopa smaruje się z zewnątrz przy zakładaniu żeby łatwiej weszła do komory. Jak wszystko śmiga to tylko co jakiś czas bierzesz papierek lub szmatkę w wycior i czyścisz lufę. Tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts