lobomisiek Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Witam. Coś się zepsuło i nie wiem co. Pierwsze strzały po założeniu baterii - kulki lecą dobrze. Przebijają bez problemu karton itd. Lecą prosto i daleko. Po około 5 strzałach kulki tracą swoją "moc" nie przebijają kartonu i tracą zasięg. W czym może leżeć przyczyna? Z góry dziękuję za sugestie. Link to post Share on other sites
DuNaL Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Możliwe że wypadł dystanser Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 Dystanser jest na swoim miejscu. Link to post Share on other sites
mareq Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Siła wystrzału nie zależy od stanu naładowania baterii. Co najwyżej może być tak padnięta, że nie będzie go wogóle. Siła wystrzału zależy od sprężyny i szczelności układu. Grzebałeś coś w replice czy masz tak od nowości? Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 Rozłożyłem ją i złożyłem. Zrobiłem test papierka i wygląda na to że wszystko jest w porządku. Replika poleży parę godzin i sytuacja się powtarza. Może to wina gumki hop up, która "jak się odleży" przez kilka strzałów utrzymuje szczelność (3-4 strzały) a później ją gubi? Link to post Share on other sites
lobomisiek Posted March 31, 2017 Author Report Share Posted March 31, 2017 Pomogła wymiana gumki hop up. Temat zamknięty, dziękuję. Link to post Share on other sites
Recommended Posts