GabrielP Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Czy replika SRT-07 ( https://gunfire.pl/product-pol-1152204733-Replika-karabinka-SRT-07.html ) nadaje się na pierwszą replikę? Jakie ma plusy i minusy? Quote Link to post Share on other sites
tajemnicza kiełbasa Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Kup g36 od jg Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
GabrielP Posted April 5, 2017 Author Report Share Posted April 5, 2017 A czy CM045 jest dobrą repliką na początek czy szukać czegoś innego? Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Tak, CM.045 jest już ok. Ale nie wiem czy nie lepiej będzie RK-01 - jest o ok. 100 zł tańszy na Taiwangunie od Cymy, a jest to prawie to samo. Mam RK-01 od ponad roku i sobie chwalę. Bardzo dobra baza do późniejszych tuningów - stalowe body. Jeśli nie będziesz z początku dużo majstrować, a wymienisz tylko gumkę HU i ewentualnie doszczelnisz komorę, to pobiegasz z nią długo. Nawet na stockowej baterii biegałem przez pół roku :) a użytkowałem replikę prawie co tydzień po 4-5 godzin. Quote Link to post Share on other sites
reaper666 Posted April 5, 2017 Report Share Posted April 5, 2017 Pewnie że lepiej jest wziąć RK-01. A hajs przeznaczyć na porządne & bezpieczne okulary lub gogle. RK-01 też ładnie się tuninguje, bez większych problemów. Gieta od JG to dobra alternatywa. Ale Spartac - nie warto na ten syf nawet patrzeć. Quote Link to post Share on other sites
kuzynn Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Według mnie Spartac na pierwszą replikę nie jest zły. Raz zdarzyło mi się, że replika przestała strzelać. Poszedłem spytać starych wyjadaczy co może być przyczyną, stwierdzili, że coś pewnie pękło w środku i po ptokach. Wróciłem do domu, użyłem wyciora, żeby wypchnąć kulkę, która tam utknęła i dalej strzela... Trzeba wziąć tylko pod uwagę, że zawieszenie jest dosyć słabe, przy niskiej temperaturze jak wszystko jest sztywne, podczas zakładania tego ich mocowania pękło mi jedno z tych kilku plastikowych uch przed kolbą (nie użyłem dużej siły). Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 ODP BRZMI NIE. Nie bierz spartacka bo bedziesz żałował, strzela ok ale trzeszczy niemiłosiernie. cm045 bedzie o niebo lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Recka: http://wmasg.pl/pl/armoury/show/650731 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Za 60zł więcej masz RK-01 w większości z metalu... a nawet sporej ilości stali. Jeśli - musi być m'ka, - musi być nowa, - musi być w tej cenie, to bierz tego spartaca. Jeśli któryś z tych trzech warunków nie pasuje to nie bierz SRT - to bardzo mierny zakup w tej kategorii cenowej, pomimo, że kompatybilny z systemem (w przeciwieństwie od coraz trudniej dostępnych części to CM028). Uwierz, że będziesz się wkurzał gdy kolega będzie miał RK-01 boyi, "kałacha cymy", używaną specnę, a Ty będziesz miał plastikową pluję w tej samej cenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts