MiczuTG Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Tak się zastanawiam jak wyprać rękawiczki które mam (http://wojskowe.eu/pl/p/Rekawice-taktyczne-Armored-Claw-Smart-Tac-AC-SMR-OD-Oliwkowe/2402) Są tu fragmenty z kevlaru i skóry więc wrzucenie do pralki odpada. Co zrobić jak zaczną śmierdzieć? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 9, 2017 Report Share Posted April 9, 2017 Zamoczyć w ciepłej wodzie z szarym mydłem? Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 9, 2017 Author Report Share Posted April 9, 2017 A skóra się od tego nie zniszczy? Kiedyś od wody mi się rękawiczki skórzane zrobiły takie twarde fest że nie dało się ich dopasować do ręki Quote Link to post Share on other sites
koso22 Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Najważniejsze żeby skóra szybko nie wyschła. Czyli jak będą mokre to nie kłaść ich na grzejniku albo na pełnym słońcu i tyle. Ale wcześniej czy później i tak popękają. Ja rękawiczki mechanixy itp. piorę normalnie w pralce na 30* i tyle. Przy normalnym używaniu i tak takie rękawiczki po roku są do wywalenia. Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted April 10, 2017 Report Share Posted April 10, 2017 Poszukaj wosku do skóry bądź też skórzanych rękawiczek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts