siemion2910 Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 Witam. Wracam po kilku latach do Asg, próbowałem znaleźć jakies sensowne informacje na temat gfg36 i gfg45 jednak za duzo nie mozna sie dowiedziec o tych replikach. Moje serce przemawia za eMką jednak wiem że do 1k złotych nie są one polecane. Jako alternatywa wybrałem sobie CM.048a. Którą z tych replik warto wziąć pod względem osiągów i niezawodności? Grzebać w replikach nie potrafię a wiec jakies bardziej skomplikowane tuningi na razie odpadają. Jeśli żadna z nich nie nadaje się to jaka replika mogłaby byc dla mnie alternatywą. Z góry dziękuje za odpowiedzi i wiem że temat non stop się przewija jednak im wiecej czytam tym wiecej niewiadomych w mojej głowie ;) Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 24, 2017 Report Share Posted April 24, 2017 GFC są raczej takie sobie. Dwóch kolegów moich kupiło i jeden poużywał 2 strzelanki, a drugiemu na próbnym strzelaniu wysiadło. Generalnie słyszałem że coś jest nie tak z tymi replikami ostatnio. Quote Link to post Share on other sites
siemion2910 Posted April 25, 2017 Author Report Share Posted April 25, 2017 No z tego co właśnie czytam to są dość nieprzewidywalne repliki. A jest coś "hamburgerowego" w miare dobrego powiedzmy do 1200złotych? Czy raczej odpuścić sobie w takich pieniądzach i kupic jakiegos kałasza? Quote Link to post Share on other sites
MiczuTG Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Rozejrzyj się za M4 od specna arms. Modele takie jak sa-a01 czy inne myślę że podejdą całkiem dobrze. Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 No z tego co właśnie czytam to są dość nieprzewidywalne repliki. A jest coś "hamburgerowego" w miare dobrego powiedzmy do 1200złotych? Czy raczej odpuścić sobie w takich pieniądzach i kupic jakiegos kałasza? Za 1250zł masz coś takiego: http://redberet.pl/p/37/1152298376/g-amp-g-replika-gc16-warthog-9-quot--seria-m-repliki-elektryczne-repliki-asg.html "Będzie Pan zadowolony". Na forum masz cały wątek o tych emkach, a na youtube reckę kolegi Ceus1974. Dobrze to strzela w stocku. Na dzień dobry masz też świetną gumkę (zielona G&G), mosfet z autorskim systemem sterowania spustem oraz jest lipo 11,1 ready. Do tego fajne, metalowe (chyba alu) i dobrze spasowane body + lansiarski key-mod. Quote Link to post Share on other sites
Darekptr Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Za 1200 to masz wachlarz M4 od Evolution Airsoft. Szukaj, a nie pożałujesz. Quote Link to post Share on other sites
CiV_1994 Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 Za ok. 1200 zł masz już cały szereg replik markowych: - KWA - posiadam replikę tej marki, polecam szczerze :icon_razz2: Jak każda M-ka ma swoje humory i dziwności, ale moim zdaniem warto. - ASG - również ciekawa oferta, w tym budżecie masz też inną replikę tej firmy - EA - całkiem dobre repliki w niskiej cenie, chociaż pojawiają się też zdania, że ich jakość się pogorszyła (nie miałem możliwości tego zbadać, więc potraktuj to jako plotkę :icon_lol: ) - cały szereg replik od G&G, przykład wysłał Gratek - inne ciekawe repliki robi też Dytac i Socom Gear. Na temat każdej z tych marek masz tematy w odpowiednim dziale. Weź pod uwagę, że do ceny musisz też doliczyć akumulator (najlepiej LiPo) i odpowiednią ładowarkę. Mając taki budżet nie ma sensu bawić się w repliki chińskie II klasy. Za różnicę w cenie dostajesz lepsze wykonanie, wyższą kulturę pracy i mniejszą losowość. Quote Link to post Share on other sites
siemion2910 Posted April 25, 2017 Author Report Share Posted April 25, 2017 A na jakiej stronce najlepiej szukać takiej eMki? Przeszukiwałem Gunfire jak na razie jedynie :) Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 asgshop.pl zbrojownia.linuxpl.com Quote Link to post Share on other sites
siemion2910 Posted April 26, 2017 Author Report Share Posted April 26, 2017 A czy mógłby ktoś się wypowiedzieć coś o takiej replice? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnych opinii o nich, a na papierku wygląda całkiem wporządku. https://gunfire.pl/product-pol-1152209808-Replika-karabinka-ELAK702-Custom-Gen-2.html Quote Link to post Share on other sites
gratek Posted April 26, 2017 Report Share Posted April 26, 2017 Jest cały wątek o replikach E&L. W środku wszystkie mają to samo. Jak Ci się podoba to bierz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts