dark_quar Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Witam. Tak jak napisałem w temacie, dźwignia selektora ognia w moim rk 01w jest strasznie luźna. Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie fakt, iż podczas rozgrywek zdarza się, że samoistnie replika przechodzi z trybu auto na semi, co bywa trochę upierdliwe. Dodatkowo aby przełączyć na ciągły tryb ognia wpierw trzeba przełączyć na safe, a dopiero potem na właściwy. Śruba się luzuje, lecz nawet zakręcona nie poprawia działania dźwigni. Ktoś ma jakiś pomysł, jak to naprawić? Quote Link to post Share on other sites
Lhash1 Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Odkręć selektor i trochę go podegnij, w taki sposób żeby po ponownym przykręceniu "dziubek" selektora ocierał się mocniej o body. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Karcen Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 To niestety nic nie da, miałem tak samo. Sugeruję dodać trochę kleju do śrub tylko nie mocnego i już się nie poluzuje samoistnie przez bardzo długi czas. Quote Link to post Share on other sites
władek Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 To jest właśnie jedna z większych wad boyi w stosunku do cymy. Ja miałem podobnie choć selektor sam nie zmieniał trybu ognia ale latał luźno. W moim egzemplarzu rk-06 nie była to kwestia luzowania się gwintu tylko ewidentnie śruba nie dociskała tej blaszki wystarczająco mocno, podkładka załatwiła sprawę. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 U siebie w rk zastosowałem podkładkę i śrubę na imbusa, może nie wygląda ale ważne że działa ;) Quote Link to post Share on other sites
ShadowPL Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 albo ukradnij kobicie lakier do paznokci :D zamiast kleju Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts