Vixterix Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 Witam. Od razu na wstępie zaznaczam, że jestem nowy (zielony). Brat ostatnio kupił replikę Well'a i namówił mnie, żebym też kupił, więc zdecydowałem się na Well'a MB4403D. Z początku wszystko działało poprawnie, a na drugi dzień po kilku strzałach i regulacji Hop-Up kulki zaczęły skręcać w lewo. Myślałem, że to wina Hop-Up'a, ale po wymontowaniu go replika dalej strzela w lewo, lufa wew. jest prosta. Ogólnie nie wiem o co chodzi... Strzelałem w słoneczną pogodę z lekkim wietrzykiem jeżeli to miałoby jakieś duże znaczenie, ale wcześniej nie było problemu przy podobnej pogodzie, kulki to G&G 0,28g. Jakieś porady, sugestie? Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 (edited) Obejrzyj czy: 1. lufa nie skręciła się względem komory, ewentualnie razem z komorą się mogło przekręcić. (wystarczy delikatne skręcenie), 2. przekręcanie repliki delikatne podczas strzału, 3. dystanser nie przylega równomiernie (jedna strona bardziej dociska). Bo wiatr także ma wpływ na to, ale jak przy bezwietrznej pogodzie skręca to opcja 1 i 2 do sprawdzenia :icon_wink: Edited May 14, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Vixterix Posted May 15, 2017 Author Report Share Posted May 15, 2017 Rozkręciłem i skręciłem całą replikę, wszystko wyglądało dobrze, ale dalej strzela w lewo... Koniec końców znalazłem problem. Problemem jest luneta :D Po zamontowaniu najzwyklejszej lunety mojego brata 4x20 kulki leciały w miejsce celowania. Nie wiem jakim cudem luneta mogła się zepsuć z dnia na dzień, ale już mniejsza. Próbowałem wyregulować lunetę tak aby kulka leciała prosto względem krzyża, ale nie da się aż tak wkręcić pokrętła... Pobawiłem się trochę odległością soczewek i teraz pokazuje, że lecą lekko w prawą, górną część krzyża. Pokombinuję jeszcze, a jak dalej tak będzie to wymienię lunetę. Dzięki Foton za chęci pomocy :) Temat można uznać za zamknięty ^^ Quote Link to post Share on other sites
Foton Posted May 15, 2017 Report Share Posted May 15, 2017 (edited) Spoko. No wiesz, luneta może z powodu uderzenia np. przewrócenia się repliki, upadku itp) uszkodzić, tanie się kiepsko regulują, a jak ją skręcisz tylko na mocowaniu to także się cyrk dzieje, bo latają kulki ale nie tam gdzie trzeba (sam się też jakiś czas z tym bawiłem i wypośrodkowałem to jakoś tak jak Ty :icon_smile:). Edited May 15, 2017 by Foton Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts