Nosferatu272 Posted June 1, 2017 Report Share Posted June 1, 2017 Witam, trafiła do mnie replika karabinu snajperskiego G96-A WELL. Potrzebuję sprężyny młotka (hammer spring), troszkę podobna do sprężyny anti-reversala. Niestety nigdzie nie mogę jej znaleźć, ani na polskich ani na zagranicznych stronach, a rsov.com padł. Końcówka oryginalnej sprężyny się złamała i cały czas wypada, przez co młotek blokuje cylinder na mechanizmie spustowym. Jakieś porady gdzie tego szukać albo czym to zastąpić? Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 Są firmy robiące sprężynki na zamówienie. Napisz do którejś. Wrzuć zdjęcie, może gdzieś mam taką lub podobną. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 G96 jest kopią aw338 Aresa. Nie wiem, czy znajdziesz samą sprężynkę. Kupić można z westawie ze stalowym młoteczkiem: http://www.zerooneairsoft.com/product_info.php?products_id=2514 Quote Link to post Share on other sites
Nosferatu272 Posted June 2, 2017 Author Report Share Posted June 2, 2017 G96 jest kopią aw338 Aresa. Nie wiem, czy znajdziesz samą sprężynkę. Kupić można z westawie ze stalowym młoteczkiem: http://www.zerooneai...roducts_id=2514 Mniej więcej tak ta sprężyna wygląda, niemniej taki zestaw też ciężko dostać- wszędzie "out of stock" Są firmy robiące sprężynki na zamówienie. Napisz do którejś. Wrzuć zdjęcie, może gdzieś mam taką lub podobną. Tylko czy zrobienie takiej sprężynki na zamówienie jest w ogóle opłacalne. Nie wiem jak z takimi rzeczami, ale jak kiedyś potrzebowałem niestandardowej zębatki to koszt wykonania wynosił tyle co sama replika. Wrzuciłbym zdjęcie, ale replikę poskładałem z powrotem (żeby części nie pogubić) a kolega podał link w którym zdjęcie takiej sprężyny się znajduje. Mogę ją rozebrać jeśli potrzebowałbyś zdjęcia oryginału i mogłoby to pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts