Mati86 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 witajcie, replika już nie nowa a nie mogę odnaleźć recenzji. Jedynie kilka opisów na Youtube. Czy ktoś już posiada wersję na co2, nadaje się to do airsoftu? Może macie inne gazowe repliki PPS, napiszcie jak się sprawują. Cena w Polsce tragiczna... U Czechów 1200 zł. Inne sklepy też podobnie, tylko nie dostępne:/ Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Kolega ma wersję na GG. Działa zaskakująco dobrze na kulkach 0.36. Nawet celny. Zaklejał pokrętło od HU izolką, bo się rozregulowywało. Wymaga dobrych kulek - przy jakiś shootone czy innych przy ładowaniu zamka kulka była miażdżona i syfiła komorę. Podatny na zabrudzenia - po zasyfieniu piachem zamek może się zaciąć i trudno to przeładować. Mówił też, że da się coś grzebać przy dyszy, by regulować FPS, ale jak to w praktyce wygląda to nie wiem - przy chronowaniu cały czas chronuje się gaz więc nie wiadomo ile to ma fps. 0.3 są za lekkie, 0.36 są na razie optymalne. Czasami zdarza mu się strzelać "jak muszkiet" - dymiąc zewsząd. Strzela nawet przy minusowych temperaturach. Ogółem fajna zabawka, i nie wygląda, by miało się cokolwiek w niej popsuć. Minusem może być to, że nie jest stalowy, oraz to, że magazynki nie mieszczą się w niemieckie ładownice do k98. Nie wiem jaki to ma standard części. Jeśli dałoby się to stuningować na "pełnoprawną snajperkę airsoftową" to dawałaby radę nawet na zwykłych strzelankach. Kolega mówi, że z tą miotłą wszyscy zasypują go kulkami i nie ma szans, jednak każdy frag daje 3x większą satysfakcję niż zdobyty AEGiem. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Powiem tak, dosć zawodna replika, części niedostępne, jedynie nadaje się do reko i strzelania do puszek na działce. Osiągów, sjupienia i celności na niej nie zrobisz. PPS niby jakieś części do niej wypuscił ale i tak to namiastka i kosztują krocie. Quote Link to post Share on other sites
wania56 Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Jeśli szukasz Mauser'a do ASG to za 1200zł złożysz custom'a na bazie ogólnodostępnej repliki sprężynowej o znacznie lepszych osiągach i oryginalnych częściach z wersji ostrej. Quote Link to post Share on other sites
Mati86 Posted June 25, 2017 Author Report Share Posted June 25, 2017 dziękuję, to chciałem usłyszeć:) Quote Link to post Share on other sites
gregorius7 Posted July 18, 2017 Report Share Posted July 18, 2017 Ja tylko dodam obecnie trwający mój projekt Kar 98k G&G w wersji teoretycznie CO2 a praktycznie N2O, przygotowany na wersje snajperską. Optyka z epoki, mocowanie na zamku, teraz dopieczenie komory Hu, niedługo pojawi się w polu : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts