Yureczek Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Witam , swoją pierwszą replikę kupiłem 5 dni a już mam z nią problem , a mianowicie chodzi o ilość strzałów po nakręceniu stockowego hi-capa mogę oddać max. 5 strzałów potem kulki nie wylatują i znowu muszę kręcić (dalej już nie mogę bo zaczyna strzelać sprężyna w magazynku , nie wiem czy tak powinno być) gdy odczepie magazynek w tej dyszy dalej są kulki (powinno tak być?) problem na jakieś 15 strzałów rozwiązuje wysypanie wszystkich kulek z magazynka i przeczyszczenie wyciorem. Kulki to Guarder 0.25g 6mm. Jeżeli to magazynek to zakupie inny , ale jeżeli replika to cóż chyba została mi gwarancja. Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 25, 2017 Report Share Posted June 25, 2017 Raczej magazynek. Weź pożycz od kogoś jakiś i sprawdź Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Może też być tak że jeśli nie mag to wina gumki, gdzieś wystaje albo podwija się i stawia opór. TaK więc kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Spróbuj rozłożyć magazynek i przedmuchać oraz wyczyścić patyczkiem do uszu. Brzmi banalnie, ale u mnie pomogło. Problem był kuriozalny- magazynek od czołgania się i ogólnej aktywności po prostu zasyfił się pyłem. Zrobisz to w taki sposób: Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Yureczek Posted June 26, 2017 Author Report Share Posted June 26, 2017 Dodam od siebie , że po przechyleniu repliki do góry nogami problem ustępuje więc to na 100% magazynek i teraz nie wiem czy rozkręcać czy odesłać sam magazynek na gwarancje? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Magazynek raczej nie jest na gwarancji. Za kilka zlotych dostaniesz nowego hi-capa. Większość graczy ich nie używa i odda za drobnice. Wyjdzie taniej i szybciek niż ew. wysyłka na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted July 7, 2017 Report Share Posted July 7, 2017 Magazynek powinien być na gwarancji. Mi kiedyś pierwszego dnia pękła sprężyna w hicapie ( włąśnie tak pykało przy kręceniu ). Serwis w sklepie naprawił tylko trwało to 2 tygodnie :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts