ThePendzel Posted June 28, 2017 Report Share Posted June 28, 2017 https://gunfire.pl/product-pol-1152213856-Replika-pistoletu-BLE-Alpha-Tan.html Czy ktoś to widział/miał w łapach/strzelał? Na papierze wygląda nieźle aczkolwiek na papierze wiele rzeczy wygląda super... no oczywiście nieodzowny hurraoptymistyczny opis produktu ze strony GF. Z rzeczy które po zagranicznych forach wyczytałem to HU do wymiany i replika puszcza za dużo gazu przy szybkim strzelaniu, a poza tym to całkiem dobry, bardzo spasowany gnacik. Czu ktoś to potwierdzi? Quote Link to post Share on other sites
zito6 Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Odkopuje żeby nie zakładać nowego tematu. Mam posiadam i polecam. Więcej o strzelaniu i zasięgu przy tej temp niestety nie powiem. Dopasował ktoś jakas twarda kaburę ? Będzie pasować glock-owska ? Quote Link to post Share on other sites
ThePendzel Posted February 1, 2018 Author Report Share Posted February 1, 2018 Ja słyszałem tylko o tym że dobrze wchodzi do m&p'owskich. Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted September 16, 2018 Report Share Posted September 16, 2018 Mam, kupiłem w zeszłym tygodniu. Walnę reckę tego ustrojstwa bo jest mega :D Odnośnie kabury - mam glokowską i ładnie pasuje. Jest delikatny luzik ale nie wylata. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted September 22, 2018 Report Share Posted September 22, 2018 (edited) Czym się różni BLE Alpha od BLE XAE? Ja dostrzegam tylko jeden detal na zamku i brak adaptera do tłumika w Alphie. Edited September 22, 2018 by Alien3294 Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted October 13, 2018 Report Share Posted October 13, 2018 Z tego co widzę to chyba tylko i wyłącznie zamkiem. Ale trzeba by porównać bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Na tym filmiku jest dokładne porównanie obu wersji. Quote Link to post Share on other sites
ZLODZIEJ M4 Posted February 25, 2019 Report Share Posted February 25, 2019 (edited) Posiadam BLE XAE już ponad pół roku i jestem bardzo zadowolony , ta klamka to mocna konkurencja dla szturmówek z chin , bardzo dobra celność oraz zasięg jak na stock , dobrze kopie , ogólnie bardzo fajna replika w tej cenie , ja dałem 380 zł , bardzo polecam Edited February 25, 2019 by ZLODZIEJ M4 Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 Jak by ktoś miał w planach kupno BLE XAE. To jest teraz super cena na militaria.pl. Darmowa wysyłka i szybka dostawa. Tak że jeszcze pod choinkę powinien ten na saniach zdążyć. Przynajmniej tak obiecują. Quote Link to post Share on other sites
Rych33 Posted December 31, 2019 Report Share Posted December 31, 2019 No i kupiłem tą replikę na prezent świąteczny.dla mojej pociechy. Dodam że wymarzony prezent.I wszystko fajnie. Promocja (315 zł), szybka darmowa dostawa. Replika pod względem wykonana może śmiało konkurować z Tokyo Marui. Ale. No właśnie. To by trzeba było zobaczyć minę mojego dzieciaka jak replika zamiast deklarowanych 290-300 fps. Strzela 245 fps w porywach. W pokojowej temperaturze gaz Ultra air i Pro Tech. To nie jest w porządku. Będę musiał zrobić zwrot. Co uwielbiam. To nie jest w porządku Panie Militaria. Ja rozumiem że dzisiaj niektórzy chcą szybko zarabiać pieniądze. No ale bez przesady. W końcu jesteście jednym z najpoważniejszych graczy na rynku. Co do repliki. Jest na prawdę świetnie wykonana. Sam zamek to rzeczywiście aluminium CNC. Mocny blow-back. Aż za mocny. Prawie jak ostry. Klamka jest tak nasmarowana że aż z niej kapie. Jakiś smar, jakiś olej. O ile rozumiem mechanizmy. To nie rozumiem dlaczego z gumki hop-up wygrzebałem patyczkiem do uszu więcej miodu niż mam właśnie w uszach. W samej konstrukcji nie ma żadnych luzów. Może poza niewielkim luzem między lufą zewnętrzną i zamkiem. Który łatwo wyeliminować w domowych warunkach. Sama lufka wewnętrzna ma tylko 85 mm. Jak by ktoś chciał wymienić na Maple Crazy Jet to da się. Ale trzeba by trochę rzeźbić. Chodzi o nafrezowania na lufie po bokach które ją ustalają. To samo z gumką Maple Leaf. Jej wypustka ustalająca jest o 1 mm dłuższa. Wystarczy trochę wykastrować i pasuje. I to na razie tyle. Nie będę w niej na razie grzebać bo chcę zrobić zwrot. Ale jak dostanę '"właściwą" replikę to podzielę się.Spostrzeżeniami. A. I jeszcze. Magazynek. Świetnie wykonany. Ale szukając tych fp-esów postanowiłem do niego zajrzeć. To znaczy przyjrzeć się zaworowi podającemu. I okazało się że jest to zawór tak zwany high valve, czy jakoś tak. No super. Czyli że nie ma na obwodzie czterech dziurek, tylko dwie szerokie. No i fajnie. Tylko że te otwory były fabrycznie ustawione dokładnie w poprzek no i jakoś tam hamowały przepływ gazu. Mam rację ? Chyba. Ustawiłem zawór pionowo no i to dało około 10 fps +. A gdzie reszta ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts