Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 JG608 - zalegające/lecące w góre kulki

Recommended Posts

Czesc kupilem giete od JG - używke i mam 2 problemy - jednym jest zaleganie kulek w adapterze magazynka ( jesli tak to sie nazywa) dokladniej po przestrzeleniu paru kulek i wyciągnięciu magazynka za kazdym razem wypada minimum 4-5 kulek z komory - nie wiem co sie dzieje i czy wogóle to jest problem ale wole sie upewnic czy wszystko ok. Drugim problemem jest celność - strasznie nosi kulki na prawa strone (0.23 i podkręca kulki w góre, bawilem sie ustawianiem hop up ale za kazdym razem kreci w gore - mniej lub więcej.Troche nie składnie ale dopiero zacząłem przygode z ASG nie bardzo jeszcze ogarniam :)

Gieta stock, nic nie grzebane, batka lipo 1800 7.4

Po wyjęciu to norma, że kilka kulek wypada. Ma tak większość replik.

Jak kulki lecą w bok to albo przekręcasz replikę na bok albo masz krzywo założoną gumkę.

Jak na minimalnym ustawieniu hopka kulki lecą w górę to załóż mniejszy dystanser lub używaj cięższych kulek np. 0, 25. I tak pewnie musisz zaglądnąć na gumkę. Może nawet wymienić. Wtedy się okaże co trzeba zrobić.

Czarne plastikowe gunwienko, które wchodzi pod kółko regulacji nie jest dystanserem. Dystanser to cylindryczny mały obiekt, który wchodzi w rowek plastikowego gunwienka. Jeśli go nie masz (a sądzę, że nie masz bo nie ma szans, żeby Ci kulki leciały w dół na podkręconym maksymalnie hopku) to możesz go wykonać z wkładu do długopisu.

Czarne gowienki na plastik tak jest ale podejrzewam ze z racji ze nie widzialem w jakiej pozycji wypadl moglem poprostu zle go zamontować. Jutro rano rozbiore to jeszcze raz i poprawie zobaczymy wtedy. Czyli rozumiem ze wystający zab dystansera ma wejsc w rowek w tym plastikowym jak to roboczo nazwaliśmy gowienku xd

Ok złożyłem jeszcze raz i śmiga;)

Szukalem na forum ale nic z aktualna data nie znalazłem - mam zamiar zaopatrzyć sie w magi m4 i co za tym idzie adapter nie bardzo wiem który bedzie pasował i dobrze podawał - patrzac po sklepach to co sklep to inne opinie.

Gieta JG608 - potrzebny adapter z "kominem"

Pisze tutaj żeby kolejnych tematów nie zakładać.