Tomson2801 Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Czesc kupilem giete od JG - używke i mam 2 problemy - jednym jest zaleganie kulek w adapterze magazynka ( jesli tak to sie nazywa) dokladniej po przestrzeleniu paru kulek i wyciągnięciu magazynka za kazdym razem wypada minimum 4-5 kulek z komory - nie wiem co sie dzieje i czy wogóle to jest problem ale wole sie upewnic czy wszystko ok. Drugim problemem jest celność - strasznie nosi kulki na prawa strone (0.23 i podkręca kulki w góre, bawilem sie ustawianiem hop up ale za kazdym razem kreci w gore - mniej lub więcej.Troche nie składnie ale dopiero zacząłem przygode z ASG nie bardzo jeszcze ogarniam :) Gieta stock, nic nie grzebane, batka lipo 1800 7.4 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Po wyjęciu to norma, że kilka kulek wypada. Ma tak większość replik. Jak kulki lecą w bok to albo przekręcasz replikę na bok albo masz krzywo założoną gumkę. Jak na minimalnym ustawieniu hopka kulki lecą w górę to załóż mniejszy dystanser lub używaj cięższych kulek np. 0, 25. I tak pewnie musisz zaglądnąć na gumkę. Może nawet wymienić. Wtedy się okaże co trzeba zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 3, 2017 Author Report Share Posted July 3, 2017 Na dniach bede wymieniał na gumkę systemy lub g&g jeszcze nie wiem i chce odrazu zmienic dystanser wlasnie zobaczymy co bedzie;) chyba ze ktos ma jakies propozycje co do gumki i dystansera oplaca sie za jednym zamachem wymienic to chetnie sie dowiem :) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted July 3, 2017 Report Share Posted July 3, 2017 Bierz sysemę, albo jeszcze lepszy madbull niebieski. Dystanser stokowy, razem z gumką, powinien spisywać się wzorowo. Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 3, 2017 Author Report Share Posted July 3, 2017 To tak zrobie, a co myslicie na temat wstawiania precki na rzecz skupienia i celności? Czy to mit bo przeglądałem forum i zdania są podzielone nie wiem czy jest sens sie w to bawić :) Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 10, 2017 Author Report Share Posted July 10, 2017 Odświeżam. Wymieniłem gumkę hu na systemy i po wymianie na max skreconym hop upie ciagnie kulki w dol :/ Quote Link to post Share on other sites
Spirol Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 A dystanser nie wypadł?... Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 10, 2017 Author Report Share Posted July 10, 2017 Przed złożeniem go umieściłem i napewno nie wypadl pytanie czy ew mogl ułożyć sie nie tak jak trzeba bo wypaść nie mial mozliwosci Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Czarne plastikowe gunwienko, które wchodzi pod kółko regulacji nie jest dystanserem. Dystanser to cylindryczny mały obiekt, który wchodzi w rowek plastikowego gunwienka. Jeśli go nie masz (a sądzę, że nie masz bo nie ma szans, żeby Ci kulki leciały w dół na podkręconym maksymalnie hopku) to możesz go wykonać z wkładu do długopisu. Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 10, 2017 Author Report Share Posted July 10, 2017 Czarne gowienki na plastik tak jest ale podejrzewam ze z racji ze nie widzialem w jakiej pozycji wypadl moglem poprostu zle go zamontować. Jutro rano rozbiore to jeszcze raz i poprawie zobaczymy wtedy. Czyli rozumiem ze wystający zab dystansera ma wejsc w rowek w tym plastikowym jak to roboczo nazwaliśmy gowienku xd Quote Link to post Share on other sites
Tomson2801 Posted July 12, 2017 Author Report Share Posted July 12, 2017 Ok złożyłem jeszcze raz i śmiga;) Szukalem na forum ale nic z aktualna data nie znalazłem - mam zamiar zaopatrzyć sie w magi m4 i co za tym idzie adapter nie bardzo wiem który bedzie pasował i dobrze podawał - patrzac po sklepach to co sklep to inne opinie. Gieta JG608 - potrzebny adapter z "kominem" Pisze tutaj żeby kolejnych tematów nie zakładać. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 12, 2017 Report Share Posted July 12, 2017 Wyjmij gniazdo magazynka i zobacz czy masz komin czy nie i taki kup adapter. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts