kajtolak Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Witam. Mam pytanie na temat luf, mianowicie patrzyłem kilka luf precyzyjnych do mojej g36c i niektóre mają inne wycięcie na gumkę. Czy wpłynie to jakoś na użytkowanie? Czy każda lufa musi mieć standardowe prostokątne wycięcie? I drugie pytanie - czy do g36c (jg) warto zamontować lufe o długości 300mm i zakryć tłumikiem czy może dłuższą, krótszą? Standardowa ma 247 Quote Link to post Share on other sites
gattling Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Kształt wycięcia nie wpływa na użytkowanie. Do G36C JG można zamontować dłuższą lufę i zakryć tłumikiem. Ja swego czasu miałem w swojej G36C lufę precyzyjną długości 363mm zakrytą tłumikiem mutus pro duo 200mm. Powróciłem do standardowej lufy 247mm, kiedy zacząłem więcej grać w cqb. Jeśli grasz więcej w terenie zielonym to możesz śmiało wziąć dłuższą i zakryć tłumikiem, jeśli na budynkach to pasującego promyka. Quote Link to post Share on other sites
kajtolak Posted July 4, 2017 Author Report Share Posted July 4, 2017 A przy tych 363mm nie odczuwałeś spadku mocy, albo spadku zasięgu? Słyszałem, że jesli jest dłuzsza lufa do stockowej mocy to mogą te parametry spadnąć Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted July 4, 2017 Report Share Posted July 4, 2017 Gdzieś kiedyś znalazłem takie wyliczenia. https://drive.google.com/open?id=0B5wQreMPLVhfX1NtRVBlaXlTUU0 Nie wiem na ile jest to poprawne, ale załóżmy że jest. W G36C jest cylinder typu 2, czyli ten 3/4 hole. Więc można spokojnie pchać lufę nawet do 369mm bez zmiany cylindra. Quote Link to post Share on other sites
kajtolak Posted July 4, 2017 Author Report Share Posted July 4, 2017 Dzięki bardzo za odpowiedzi :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts